Sırbistan'ın Novi Pazar (Yeni Pazar) ve Çaçak başta olmak üzere 24 saat aralıksız şiddetli yağış sonucunda ülkenin 8 beldesinde daha alarm verildi. Sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Selden etkilenen 10 beldede 700’e yakın kişi evlerinden tahliye edildi.

Genellikle Müslümanların yaşadığı Sırbistan'ın güneyindeki Novi Pazar'da etkili olan sağanak nedeniyle bölgede yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kalırken kentin en eski köprülerinden biri selden etkilendi. Novi Pazar'daki Josanica ve Raşka nehirleri sağanak nedeniyle taştı.

Vatandaşlara yardım etmek üzere bölgeye askeri yardım ekipleri sevk edildi. Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç de selden etkilenen ev ve iş yerlerinin boşaltıldığını kaydederek, yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edeceğini, bu nedenle önlemler aldıklarını duyurdu.

Sırbistan'ın batısında Cacak ve civarında da sel nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, bölgede 500 evin sular altında kaldı, bölgede yaşayanlar tahliye edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr