E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali  29 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Ödül Töreni ve Açılış Konseri'yle başlayacak. Festivalin bu yılki teması 'sıradışı' olarak belirlendi.  Festival, müzikseverlere, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler ve disiplinlerarası çalışmalarla farklı konser deneyimleri yaşatacak. 21 Haziran’da sona erecek olan İstanbul Müzik Festivali, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne’nin de aralarında bulunduğu solistlere, 600 aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 farklı mekânında ağırlayacak.

29 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan açılış töreninde 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi Andrei Ioniță’ye Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek. Andrei Ioniță, The Times’ın “Son on yıldır çıkmış en heyecan verici viyolonselcilerden biri” olarak nitelendiriliyor.

45. İstanbul Müzik Festivali konserlerinin biletleri Biletix satış noktalarından ya da festival mekanlarından satın alabilirsiniz. Festival kapsamında büyük ilgi gören ücretsiz konserler bu yıl da gerçekleştirilecek.

Festival program takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr