Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos çarşamba günü saat 04.00'da Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması için 'Fırat Kalkanı' harekatını başlattı. Havadan ve karadan düzenlenen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler, aynı gün Cerablus ve etrafındaki köylerde kontrolü ele geçirdi.

CERABLUS'TAKİ 5 ZPT TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

'Fırat Kalkanı' harekatı kapsamında Cerablus'a geçen 5 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)sabah saatlerinde çekicilere yüklenerek Türkiye'ye getirildi. Harekat kapsamında Cerablus'a geçen ZPT'ler çekicilerle birliklerine götürülürken, askeri personeller de sivil araçlarla sınırı geçti.

CERABLUS'TA 21 HEDEF VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus bölgesinde teröristlere ait 21 hedefin 108 atışla vurulduğunu açıkladı. TSK tarafından yapılan açıklamada, 'Fırat Kalkanı' harekatı kapsamında dün saat 16.30 itibariyle, Cerablus ve çevresindeki 21 hedefin fırtına obüsleriyle 108 atış yapılarak vurulduğu bildirildi. Hedeflerin tam isabetle vurulduğu kaydedilen açıklamada, ayrıca koalisyon güçlerine ait 2 A-10 uçağıyla tespit edilen 2 IŞİD hedefinin de vurulduğu belirtildi.



SINIRDA İŞ MAKİNELERİNİN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Karkamış'ın sınır hattındaki iş makinelerinin çalışması aralıksız devam ediyor. İş makineleri 'Fırat Kalkanı' harekatına katılan zırhlı araçların geçiş noktalarındaki engelleri kaldırıyor. Sınırın Cerablus tarafında iki iş makinesinin de engellerin kaldırılması için çalışmalar yaptığı görüldü.

SINIRDAKİ MAYINLAR TEMİZLENİYOR

Suriye'nin Cerablus kentinde 2 yılı aşkın süre kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanlarının sınıra yakın noktalarda araziye döşediği mayın ve patlayıcıların imhası da sürüyor. IŞİD'in sınır hattı ve ilçe merkezine döşediği mayın ve tuzaklanmış patlayıcın sabah saatlerinden itibaren kontrollü şekilde imha edildi. 

BAKAN IŞIK: HUZUR SAĞLANANA KADAR SÜRECEK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında "Fırat Kalkanı, hudutumuzda huzur sağlanana kadar sürecek hemen yanı başımızda mağduriyet yaşayan mazlum insanlar için de kurtuluş olacaktır. FETÖ hainlerini temizlerken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alacağımız milletimizin kahraman evlatlarıyla ordumuzun gücüne güç katacağız" dedi. 

Bakan Işık'ın Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabı üzerinden paylaşılan Zafer Bayramı mesajı şöyle: "Milletimizin Bayramını tebrik eder Gazi Atatürk ve şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Dün olduğu gibi bugün de şehitlerimizin kanlarıyla, aynı iradeyle ülkemize sahip çıkıyoruz, İstiklal ve İstikbalimizden ödün vermiyoruz. Hedeflerimiz için durmaksızın çalışırken, hain teröristlerin engelleme çabalarına rağmen, yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Demokrasi ve vatan uğrunda şehit düşen aziz milletimizin her bir ferdi, geleceğimizin teminatıdır. Demokrasi Bayramımız 15 Temmuz'da FETÖ mensubu hainler, milletimizin kararlı duruşu, devlet büyüklerimizin ferasetiyle bozguna uğradılar. Sadece yurt içinde değil, Milletimizin huzur ve güvenliği için sınır ötesinde de yoğun mücadelemiz devam ediyor. Fırat Kalkanı, hudutumuzda huzur sağlanana kadar sürecek hemen yanı başımızda mağduriyet yaşayan mazlum insanlar için de kurtuluş olacaktır. FETÖ hainlerini temizlerken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alacağımız milletimizin kahraman evlatlarıyla ordumuzun gücüne güç katacağız. Nitelikli personeli ve milli silahlarıyla donatılmış ordusuyla ülkemiz, bölgede barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir"
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr