Kilis'in Arpakesmez ve Oylum köylerinin karşısındaki Suriye'nin IŞİD denetiminde olan Karamezra, Savran, Kefarganni ve Baragat köylerindeki hedeflere karadan obüs ve çok namlulu roketatarlar, havadan ise savaş uçaklarıyla bombardıman düzenlendi. Sık sık hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

ÖSO GÜÇLERİ EL BAB'A İLERLİYOR

Karadan ve havadan hedef alınan IŞİD militanlarının bölgeden temizlenmesi amacıyla Özgür Suriye Ordusu güçlerinin de ilerleyişi devam ediyor. TSK'iın başlattığı ve 26'ncı gününe giren Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen ÖSO güçleri, IŞİD'in Rakka'nın ardından ikinci merkezi konumundaki El Bab'a ilerlemeye çalışıyor. Türkiye sınırının 30 kilometre güneyindeki El Bab'a, güzergah üzerindeki bölgelerin Türkiye'nin de dahil olduğu koalisyon ülkelerinin desteğiyle temizlenmesiyle ilerleyen ÖSO güçlerinin, iç kesimlerde bazı noktalarda çatıştığı bildirildi. El Bab'a 10 kilometre uzaklıkta olan ÖSO güçlerinin, bazı noktalarda IŞİD militanlarının gösterdiği direniş nedeniyle yavaş ilerlediği kaydedildi.
Türkiye sınırına yakın noktada ise ÖSO üyelerinin çok sayıda araçla iç kesimlerde çatışma yaşanan bölgelere takviye amacıyla gittiği görüldü.

YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Harekatın 26'ncı gününde Suriye'nin RAİ bölgesinde çıkan çatışmalarda yaralanan 1 Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu mensubu 6 kişi, sınırdan ambulanslarla alınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralılar, acil serviste tedaviye alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr