Çankırı’da bulunan 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na ait zırhlı araç ve askeri personelin Suriye sınırına sevkıyatı devam ediyor. Konvoya, askeri personel için hazırlanan kumanyalar ve askerlerin ihtiyaçları ve kullanacağı çeşitli materyaller de yüklendi. 28. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığına ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda  askeri araç Çankırı Tren Garı’ndan vagonlara yüklenmeye devam ediliyor.

Önceki gece saat 22.00 sıralarında, zırhlı araçlar tren vagonlarına yerleştirildikten sonra, bölgeye sevk edilecek askeri personel de tren garına geldi. Askerlerin özel eşyası ile poşetlere doldurulmuş ekmekler yolcu trenine yerleştirilirken vedalaşma sırasında bazı askeri personelin selfie yaparak anı ölümsüzleştirmesi de dikkat çekti. Duygusal anların yaşandığı  vedalaşmadan sonra 35 vagon zırhlı aracı ve askerleri taşıyan tren Çankırı Garı’ndan hareket etti.

Askeri konvoyu uğurlamaya gelen Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve komutanlar askerlerle tek tek vedalaştı. Trenin hareketi ile birlikte askeri personelin eş ve çocukları ile mesai arkadaşları el sallayarak konvoyu uğurladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr