Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından alınan 3 aylık OHAL kararı kapsamında pek çok televizyon kanalı, gazete, dergi, haber ajansı ve radyonun kapatılması ve gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Örgütün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "RSF, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminden on gün sonra basına karşı yürütülen ve her geçen gün daha ürkütücü boyutlara ulaşan tasfiyeyi kınıyor" denildi.

'RSF, Türkiye'de gazetecilere karşı yürütülen "cadı avını" kınıyor' başlıklı açıklamada, hakkında gözaltı kararı alınan gazetecilerin isimlerine yer verilirken Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Doğu Avrupa ve Orta Asya Sorumlusu Johann Bihr, şu açıklamada bulundu:

"Gittikçe daha kapsamlı bir hal alan gözaltıların tek meşru amacının darbe girişiminin arkasındaki isimleri ve suç ortaklarını ortaya çıkarmak olduğuna inanmak güç. Hükümeti eleştirmenin veya Gülen hareketini destekleyen basın kuruluşlarında çalışmanın başarısız darbe girişiminde yer alındığına dair kanıt oluşturmadığını vurgulamak zorunda olduğumuz için üzüntü duyuyoruz. Yetkililer daha fazla inandırıcı kanıt bulamazsa insanlara görüşleri yüzünden eziyet etmiş olurlar ve bu kabul edilemez."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr