İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart'ta konuk konuşmacı olduğu Ege Genç İşadamları Derneği'nde siyasette bundan sonraki hedefinin ne olduğu sorusu ile karşılaştı. Başkan Kocaoğlu, yanıt verirken "Zirvede bırakmak gerekli. 3 yıl sonra 71 yaşında bu görevi 15 yıldır yaptığım gibi layıkıyla yaptığım gibi 5 sene daha yapacağımı söylemek bana çok gerçekçi gelmiyor" dedi.

Kocaoğlu'nun 2019 yılında aday olmayacağını 3 yıl önceden açıklaması parti kulislerini de hareketlendirdi. CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 'ya yaptığı açıklamada, Kocaoğlu'nun bu sözleri duygusal bir ortamda sarf ettiğini düşündüğünü belirterek, doğru bulmadığını ifade etti. Sındır, aday olmayacağını 3 yıl önceden açıklamanın parti içi yarışı ve tartışmaları başlatacağını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Bu sözlerin arkasında duygusallığın olduğunu düşünüyorum. Aziz Bey'in sözlerini bugün itibariyle söylemiş olması erken. 2019'a daha 3 yıl var. 3 yıla yaklaşırken seçim takvimi belirlendiğinde o dönemin koşulları, konjenktürü, beklentileri, siyasi ikliminin karar noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Bugünden o kararın verilmesi, kişisel olarak 'siyasete ben yokum, çekiliyorum' demek yanlış. Aziz Bey de bunun doğru olmadığını düşünüyordur. Çünkü bir belediye başkanı 5 yıl için seçilir. '5 yıl sonrasında ben yokum' sözünü ortaya koyduğu noktada siyasi zaafiyet ortaya çıkar. Ne gibi bir zaafiyet? Bir sürü aday bu sefer 2019'da aday olmanın yarışına bugünden girer ve kendi parti içine dönük tartışmalara neden olur. Bütün belediye başkanlarının yerine adayların çıkmasını yanlış bulurum. Ne zamanki seçim takvimi açıklanır, adaylık başvurularının tarihi belli olur. O noktadan itibaren 'ben bu işi daha iyi yapabilirim' diyenler ortaya çıkar. Bu belediyenin çalışmalarına siyaseten zarar verecek süreçlerden kaçınmak gerekiyor. Ben olaya böyle bakıyorum."

"HEVESİNİZ VARSA ORADA KALSIN"

CHP Genel Sekreteri Sındır, 2019 yılında adaylık düşünen CHP'lilere şu sözlerle seslendi:
"Buradan 2019 yılında gönlünde aday olmak isteyenlere sesleniyorum; O orada kalsın. O hevesiniz orada kalsın. Asla ortaya çıkmayın. En yakın siyasi arkadaşlarınıza bile bu niyetinizi belli etmeyin. Bu partimize ve belediyelerimize zarar verir. Ben böyle bakıyorum. Aziz Bey'in açıklaması da motivasyon eksikliğine, düşüklüğüne neden olabilir. '2019 ben yokum' diyen kişinin performansını da düşürebilecek bir durumdan sakınması gerekir. Aziz Bey'den beklentimiz belediyemizi 2019 seçimlerine kadar zirve yapacak performansla yönetmesi, 2019 yılında arzu ederse ve ortam uygunsa devam edip etmemesi kendisinin ve partisinin vereceği karara bağlıdır."

"BAYRAKLI OPERASYONUNDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'in Bayraklı Belediyesi'nde rüşvet ve irtikap iddiaları üzerine düzenlen operasyonda Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın şüpheli olarak ifade vermesi ve 10 çalışanın gözaltına alınıp bırakılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

"Yargıda olan bir konu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ancak 2011 yılına dayalı o dönemde gelen bir müfettiş raporuna dayalı 'neresinden ne bulurum' anlayışı içinde gelinen bir süreç olduğunu tahmin ediyorum. Belediye başkanı, belediyenin tüm iş ve işlemlerinden sorumludur. Karabağ da tecrübeli bir belediye başkanı, ikinci dönemini yapan iyi bir partilimiz. Ayrıca otoriterdir, bunlara fırsat vermez. Böyle bir görev boşluğunda suistimalin bile olasılık dahilinde olmadığını düşünüyorum. Bu tür saldırılar ne ilk ne son olacak. İzmir'de halkçı, toplumcu belediyecilik anlayışıyla görev yapan başkanların üzerine daha çok gelecekler. Adana Ceyhan'da AKP'li belediye başkanlarını partilerine zarar vereceği düşüncesiyle ihraç ettiler. Oradan birşey çıkmaz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr