Şarkıcı Sinan Akçıl anneannesi Saliha Zehra Çağlayan'ın ölümünden ameliyatı yapan Doç. Dr. Mehmet Erdem Toker'i sorumlu tutmuş ve çıktığı televizyon programlarında, "Anneannem üzerinde deney yaptı" demişti.
Anneannesinin kobay olarak kullanıldığını ileri süren Akçıl'ın bu sözleri üzerine Doç. Dr. Mehmet Erdem Toker mesleki itibarını zedelediği ve kişilik haklarına saldırıldığı iddiasıyla avukatı aracılığıyla Akçıl'a 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.
Habertürk'te yer alan haber şöyle: Toker'in avukatı mahkemeye sunduğu dilekçede, "Dayanaksız iddialarda bulunan Akçıl, Toker'in kariyerini zedelemeye çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

‘PROGRAMA ÇIKIP SENİ ANLATACAĞIM' DİYE MESAJ ATIYORDU
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugün görülen ve Sinan Akçıl'ın katılmadığı duruşmada, Doç. Dr. Mehmet Erdem Toker ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada Toker'in avukatı Sinan Akçıl'ın durumu hafifletmeye çalıştığını söyleyerek, "Bir cerraha söylenebilecek en kötü şeyi söylemiştir. Bilinçli taksirle adam öldürmekten bahsediyor ama gidip savcılığa şikayetçi olmuyor. Hocaya mesaj atıyor, ‘Şu programa çıkacağım. Beni takip et, seni anlatacağım' diye" ifadelerini kullandı. Yapılan ameliyata doktorun tek başına karar vermediğini söyleyen avukat, "Bu ameliyatlar kurul kararı ile yapılır. Usulsüz bir işlem söz konusu değil" dedi.

MAHKEME DOKTORU HAKLI BULDU
Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme Doç. Dr. Mehmet Erdem Toker'i haklı buldu. Mahkeme Sinan Akçıl'ın Doktor Toker'e olay tarihinden bu yana oluşan yasal faizi ile birlikte 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr