Tanınmış sigara markalarının üreticisi, dünyanın en büyük ikinci tütün şirketi British American Tobacco (BAT), Camel sigaralarının sahibi Reynolds American'ı 49,4 milyar dolara satın aldı.

Reynolds'ın hâlihazırda yüzde 42 hissesine sahip BAT, satın almayla birlikte ABD'nin en büyük ikinci tütün şirketinin tümüne sahip oldu. BusinessHT'nin haberine göre, BAT CEO'su Nicandro Durante, konuyla ilgili yaptığı açıklamada birleşmenin istikrarlı kâr büyümesi ve hissedarlara önemli getiri sağlayacağını söyledi.

ANLAŞMANIN ARDINDAN HİSSELER YÜKSELDİ

Anlaşmanın ardından BAT'nin hisseleri yüzde 1,2, Reynolds'ın hisseleri yüzde 0,4 yükseldi. Reynolds'ın hisse başı değeri 59,4'e çıktı. İki şirket arasında ekim ayından bu yana devam eden pazarlıklarda verilen ilk fiyat 56,50 dolardı. 

'E-SİGARA'NIN BİR SONUCU

Uzmanlara göre BAT'nin ABD piyasasındaki varlığını artıracak anlaşma, geleneksel sigaralara talebin azalmasının ve elektronik sigara kullanımının artmasının bir sonucu. Birleşme, Marlboro'nun üreticisi dünyanın en büyük tütün firması Philip Morris'in tahtını sallayabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr