Apple ve FBI arasındaki tartışmayla şifreleme sistemleri gündemi epeyce meşgul ediyor. Son günlerde şifreli mesajlaşma konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Peerio da kullanıcılara Android ve İOS platformları için hizmete sunduğunu duyurdu.
Ocak 2015 de yayımlanan Peerio yalnızca masaüstü istemciler tarafından kullanılabilir durumdaydı. Mobil uygulamalar için bulut depolama,çevrimdışı okuma erişimi ve grup sohbet desteğini kapsayan beta ve alfa testleri aylar boyunca sürdü. Şimdi de İOS için App Store üzerinden Android için ise Google Play Store üzerinden indirilebilir duruma geldi.


Peerio bulut tabanlı şifreli iletişim yöntemi, CryptoCat şifreli sohbet uygulaması ve MiniLock dosya şifreleme yazılımının geliştirici ismi olan Nadim Kobeissi ve Florencia Herra-Vega tarafından yaratılmıştır. Uygulama sayesinde özel mesaj ve dosya transferinin yanında bulut içinde saklama hizmeti de sunulmakta. Uçtan uca (end-to-end encryption) şifreleme yöntemini kullanan Peerio ile siz ve alıcı ancak mesajlara erişebiliyor.

Google veri merkezinde 360 derece tur!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr