"Ak silahlanma" başlığıyla yapılan bireysel silahlanma çağrılarının AKP ya da hükümetle bir ilgisi olup olmadığını soran Tanrıkulu, çağrıların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesi şu şekilde:

“Son günlerde sosyal medya hesapları üzerinden “AkSilahlanma” başlığı altında bireysel silahlanma çağrısı yapılmaktadır. Cumhurbaşkanının Başdanışmanı, darbe girişiminden hemen sonra, darbelere karşı vatandaşın meşru müdafaa hakkını savunması için ruhsatlı silah alınmasının önünün açılacağı yönünde açıklama yapmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunu gizlemenin bir alemi yok, muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor” açıklaması yapmıştır. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan silahlanma çağrıları giderek tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır.

Bu bağlamda,

1- “AkSilahlanma” başlığı altında yapılan bireysel silahlanma çağrılarının AKP ve Hükümetle doğrudan veya dolaylı bir ilgisi bulunmakta mıdır?
2- Vatandaşı silahlanmaya çağıran grupların iç savaş çığırtkanlığı yaptığı tespitinden hareketle araştırması, soruşturması yapılmakta mıdır? Yapıldıysa, güncel akıbeti nedir?
3- Bireysel silahlanma çağrıları tek bir merkezden mi yürütülmektedir?
4- 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana kaç vatandaş ferdi silah edinmiş, kaç kişiye silah ruhsatı verilmiştir?
5- Türkiye genelinde illere göre kaç vatandaşın bireysel silah ruhsatı bulunmaktadır?
6- 1 Ocak 2016 tarihi ile 1 Ekim 2016 tarihleri arasında kaç ruhsatlı silahla öldürme veya yaralama gerçekleşmiştir?
7- Hükümetin silah ruhsatı edinmeyi kolaylaştıracak herhangi bir düzenleme çalışması bulunmakta mıdır?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr