Trabzon’un Tonya ilçesinde Anadolu Lisesi’nin kütüphanesinde yer alan Feyzullah Birışık tarafından yazılan okumanın şeytan işi olduğu yönündeki “Şeytan Bu Kitaba Çok Kızacak” adlı kitap hakkında incelemeyi tamamlayan Tonya Milli Eğitim Müdürlüğü kitabın “Milli Eğitim genel ve temel ilkelerine aykırılık olmadığına” karar verdi. Okulun kütüphanesinde yer alan, başı açık kız öğrencilerin sınıftaki erkek öğrencileri tahrik ederek günah işlediğini, başı açık kadınların erkekleri tahrik ederek tecavüzcülere zemin hazırladığını savunan “Bir bayan niçin örtünmek istemez” adlı kitap hakkında ise inceleme bile yapılmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kitabı görmediğini, yapılan değerlendirme konusunda yasal zorunluluk olarak paraf attığını söyledi. Eğitim Sen ise kararı “vahim” olarak nitelendirdi.

Okulda skandal kitap... 'Başı açık kadın tahrik ediyor'

“Şeytan bu kitaba çok kızacak” adlı kitapta bir anne şeytan olarak tarif edilerek kızının örtünmesini engellemeye çalıştığı anlatılıyor. Şeytan olarak resmedilen bir annenin kızla konuştuğu bir bölümde, şeytan kıza, “Okuyup kültürlü olman lazım. Senin tüm yaşıtların okuyor. Onların yanında cahil cahil oturmak istemezsin herhalde. Bir şekilde oku ve diploma al. Kolunda altın bir bilezik olmuş olur. Evlenip ayrılmış olsan bile ayaklarının üzerinde durursun...” diyor.

Tecavüz savunuluyor

“Bir Bayan Niçin Örtünmek İstemez?” adlı kitapta ise kız çocuklarının ilkokul sonrasında okumasının şeytan işi olduğu, “okuyup kültürlü olmak ve erkekler gibi kendi ayakları üzerinde durmak” anlayışının şeytan tarafından telkin edildiği,“ okulda ve sınıfta başı açık kız öğrencilerin erkek öğrencileri tahrik ederek günah işlediği”, başı açık kadının aslında çıplak olduğu ileri sürülerek, “Bazıları kadının tahrikine tahammül edemeyip her şeyi göze alıp o zavallı bayanı kaçıracak ve arzularına alet edecek, sıraya başka erkekler girecek, hatta polise anlatmasın diye tenha bir yerde öldürüp, geçip gideceklerdir.

“Peki yolda görüntüsüyle erkeği tahrik eden, hal ve hareketleriyle umutlandıran, ‘güzelliğimi sergilerim’ inadında olan kadınların hiç suçu yok mudur?” gibi ifadeler yer alıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr