İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Mersin’de, Edip Buran Spor Salonunda düzenlenen mitingde konuştu.

Soylu, referandumda neden 'Evet' denmesi gerektiği yerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuştu. Soylu, “Keşke benim yerime Kılıçdaroğlu konuşsaydı. Ama o kadar güzel anlatıyor ki bu yeni hükümet sistemini. Neymiş, birkaç bakan seçilecekmiş başka partiden, sonra bir cumhurbaşkanı seçilecekmiş başka partiden. Sonra ikisi birbiriyle kavga edecekmiş. Sonra da ülke sıkıntıya girecekmiş. Ya arkadaş, hiç bilmiyor musun, bu ülkede yaşamadın mı sen? Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor zaten” dedi. 

“Hangi şekle koyarsan o şekle gelen bir adam”

Soylu, şöyle devam etti: “Bizim evlatlarımız, orada jandarmamız, askerimiz, polisimiz, korucumuz bu ülkenin istiklali için mücadele yaparken, sen terörün değirmenine can suyu taşıyorsan, Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, bu millet bunun hesabını sana sorar ve soracaktır, merak etme. Eskiden plastip şov vardı televizyonlarda. Bu Kemal Kılıçdaroğlu plastip şova benziyor.

Sanal bir adam. Hangi şekle koyarsan o şekle gelen bir adam. Bir bakıyorsun FETÖ ile beraber, bir bakıyorsun PKK ile beraber, bir bakıyorsun Almanya ile beraber, bir bakıyorsun Türkiye’nin ayağına kim çelme takıyorsa onunla beraber. Kemal Kılıçdaroğlu, kaçarı yok göçeri yok, 16 Nisan’da arkana tenekeyi takacaklar ve seni gönderecekler CHP’den. SKK’yı batırdı CHP’yi de batıracak.”

Soylu anonsu: "Kaosun, terörün mimari Bakan Süleyman Soylu ilçemize hoş gelmiştir" - VİDEO 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr