Cinayetten önceki günlerde Atalay Filiz ile tanışan bir kadın, soruşturma sırasında polise verdiği ifadede "Sosyal birisi değildi" derken, Atalay Filiz'in bir anda sinirlenip bir anda sakinleştiğini anlattı. İfade verene kadar Atalay Filiz'i "Selim" adıyla tanıdığını aktaran kadın, bir süre sonra "Bu adam psikopat, zarar verebilir" düşüncesiyle telefon numarasını değiştirdiğini, irtibatını kestiğini bildirdi.

Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinin ardından adı tekrar gündeme gelen Atalay Filiz hakkında, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı 16 Eylül 2013'te "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle açılan dava halen devam ediyor.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davada Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, zanlı Atalay Filiz'in yakalanması için duruşmaları erteliyor.Atalay Filiz'in Demirarslan ve Radchikova'yı tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, cinayet soruşturulurken alınan bazı tanık beyanları aktarılıyor.

'ADINI 'SELİM' BİLİYORDUM'

Buna göre, cinayetten önceki süreçte Atalay Filiz ile görüştüğü belirlenen bir kadın, gösterilen fotoğraflardan Filiz'i teşhis etti ancak adını "Selim" olarak bildiğini söyledi. Atalay Filiz ile internet kafede, kendisine ilgi göstermesi üzerine tanıştıklarını, birbirlerine telefonlarını vererek zaman zaman görüşmeye ve mesajlaşmaya başladıklarını beyan eden kadın, Filiz'in, "Eryaman'da ailesiyle kaldığını, tek çocuk olduğunu ve biyoloji doktorası yaptığını" anlattığını ancak kendisinden çok fazla bahsetmediğini bildirdi.

'SOSYAL BİRİSİ DEĞİLDİ'

Tanık kadın, Atalay Filiz için "Sosyal birisi değildi. Fazlaca titizdi" derken, mesajlarında bir anda sinirlenip bir anda sakinleştiğini, aynı kıyafetleri giydiğini kaydetti. Kadın, bir süre sonra, "Bu adam psikopat, zarar verebilir" düşüncesiyle telefon numarasını değiştirdiğini ve irtibatını kestiğini belirtti.

CİNAYETTEN 8 AY SONRA GELEN TELEFON

Demirarslan ile iki yıl aynı evi paylaşan yakın bir arkadaşıysa cinayetten 8 ay kadar önce Demirarslan'a telefon geldiğini ve "PTT'den arıyoruz" denildiğini bildirdi. Telefonda Demirarslan'a, "Kargonuz var. Hacettepe Üniversitesine kargoyu ulaştıramıyoruz. Ev adresinize ihtiyacımız var" dendiğini anlatan tanık, bunun üzerine Demirarslan'ın, oturduğu evin açık adresini verdiğini söyledi. Kargonun 2-3 gün boyunca gelmemesi üzerine Demirarslan'ın aynı numarayı aradığını ve sonradan bu numaranın Emek semtinde bir ankesörlü telefona ait olduğunu öğrendiğini aktaran tanık, beraber kaldıkları dönemde Demirarslan'a gizli numaradan çağrılar geldiğini, arkadaşının ise bunları cevaplamadığını söyledi.

'GİZLİ NUMARADAN ARADI'

Tanık, bir akşam gizli numaradan çağrı geldiğinde, evlerinin önünde eski model, park halindeki bir otomobilin dikkatlerini çektiğini belirtti.Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden bir arkadaşıysa Demirarslan için "Bildiğim kadarıyla hiç kimseyle husumeti olmayan, Ankara'da fazla arkadaşı bulunmayan bir insandı" dedi. Elena'ya ilgi duyması nedeniyle Atalay Filiz ile Demirarslan'ın aralarının açık olduğunu bildiren tanık, Demirarslan'ın, Filiz için, "Şizofren. Elena ile arkadaşlık yapmamı çekemiyor. Elena'yla ayrılmamızı, sonradan onunla kendisinin arkadaşlık yapmasını istiyor" dediğini anlattı.

OTOMOBİL SERVİSİNDE BULUNAN DELİL

İddianameye göre, cinayetten bir süre sonra yakınları, Demirarslan'a ait otomobili periyodik bakım için servise götürdü. Servis elemanları, bu sırada, benzin havalandırma borusunda poşet içerisinde bir cismin plastik kelepçeyle takılı olduğunu fark etti. Poşeti alarak açan elemanlar, içerisinde eski model bir cep telefonu olduğunu gördü.

Demirarslan'ın yakınları, bu durumu Cinayet Bürosu ekiplerine aktardı. Polis, araştırma sonucunda telefondaki SIM kartın Atalay Filiz adına kayıtlı olduğunu ve cinayetin üç ay öncesinden itibaren kullanıldığını belirledi.

Savcılığın değerlendirmesinde, Atalay Filiz'in, otomobile yerleştirdiği cep telefonuyla Demirarslan hakkında bilgi topladığına yer verildi.

İddianamede, cinayetten sonra bazı tanıkların beyanlarına uyan ve Atalay Filiz tarafından kullanıldığı belirtilen otomobilin, 26 Ekim 2013'te Kütahya Zafertepe Mahallesi'nde park halinde bulunduğu, ayrıca HTS kayıtlarına göre, Atalay Filiz'in, cinayet öncesinde sürekli Demirarslan'ın evinin çevresinde olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

TUZLA'DAKİ CİNAYET

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Bu cinayetten de suçlanan Atalay Filiz'in kendisini farklı kimlikle tanıttığı kamuoyuna yansımıştı. Atalay Filiz, halen aranıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr