Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın katil zanlısı ve Ankara'da da 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına da karıştığı tespit edilen zanlı Atalay Filiz'in İzmir Çeşme'de olduğu öğrenildi.



Özel ekipler arıyor


Zanlıyı yakalamak için İstanbul, İzmir ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş şubeye bağlı polislerden özel ekip kuruldu.

Şüphelinin yurt dışına kaçmasının önlenmesi için, Atalay Filiz'in fotoğrafı 81 ildeki emniyet müdürlüklerine ve sınır kapılarına asıldı.



KİRALADIĞI DEPODA İNCELEME

Öğretmen Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen ve Ankara'da da 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı tespit edilen zanlı Atalay Filiz'in 2014'ün başında Hadımköy'de bir depo kiraladığı tespit edildi.

Seri katil Atalay Filiz'in kiraladığı depoya polis baskını

Adrese giden cinayet büro amirliği ve olay yeri inceleme ekipleri depoda araştırma yapıyor.
Şüphelinin depoyu ne zaman ve hangi kimlikle kiraladığı ve hangi amaçla kullandığı, yapılacak incelemeden sonra belli olacak.

Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni iki çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu.

Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in olaydan sonra sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra İstanbul'a gelerek burada yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.


 EMNİYET'TEN  İHBAR HATTI

Şüpheli Atalay Filiz'in Çeşme'de olduğu ve yakalanması için emniyetin 0212 214 40 30 nolu ihbar hattı verdiği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr