Türk Telekom Arena'da düzenlenen törende Serdar Aziz kendisini 4 yıllığına sarı kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende ilk olarak söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek,  Yeni bir sezona hazırlandıklarını belirterek, "Gectiğimiz dönemde performansımızı etkilieyen eksiklerimizin çevreçevesinde, teknik heyetimizinde raporu doğrultusunda, yeni sezona Galatasaray'ı daha güçlü hale getirebilmek için transferlerimize başladık. İlk transferimiz Serdar Aziz. Uzun zamandır yakından takip ettiğimiz bir futbolcu. Kendisinin çok verimli olacağını düşünüyorum. Galatasaray ailesine hoşgeldin diyorum' dedi.

Dursun Özbek'in ardından söz alan Serdar Aziz ise  şöyle konuştu:

'Ben hedefleri büyük olan bir futbolcuyum. Elimden gelen en iyi mücadeleyi Galatasaray kulübü için vereceğim. İnşallah bundan sonra hep birlikte büyük hedefeler şampiyonluklara koşacağız. Başkanımızüa çok teşekkür ediyoruz. Transferimle yakından ilgilendi. Yönetim kurulumuzu da teşekkür ediyorum'

Neden Galatasaray'ı seçtin? sorusuna yıldız futbolcu şu cevabı verdi:

'Tabiki Galatasaray'ın uzun süredir benimle ilgilenmesi büyük bir etken. Bir çok takımdan teklif aldım. Hangi takımlar olduğunun bir önemi yok. Önemli olan benim nerde olduğum. Burada olmaktan dolayı ben ve ailem çok mutluyuz. Burada olduğum için çok gururluyum. Şu an Galatasaray'da olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce de transfer teklifi almıştım ama o zaman gençtim şimdi daha sorumluluk sahibiyiz. Bursaspor kaptanı olarak geldim. Daha önce gelseydim pişmanlık hissederdim. Şimdi daha hazır durumdayım.'

Dursun Özbek bir soru üzerine 'Biz mevcut teknik heyetimizden rapor istemiştik. Bu rapor çerçevesinde eksiklerimizin ne olduğunu transferde neler yapmamız gerektiğini öğrendik ve bu doğrultuda transferlere başladık. Teknik heyet konusuna gelince de CAS'tan bir cevap bekliyoruz.  O cevap doğrultusunda önümüzdeki hafta içinde de teknik heyetle ilgili açıklamayı yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Hesaplarımızı yaptık. Tabiki UEFA'dan bütçede bir kısıtlaması var. Bütün hesaplarımız hem transfer hem de kulübün harcamaları, kulübün finansal durumu bu sınırlamalara çok bağlı. İstesek de bu sınırı geçemeyiz. Biz şu anda limitdeyiz, sınırdayız. O yüzden harcamalara, maaşlara çok dikkat ediyoruz.

Kadromuzda düşünmediğimiz bazı oyuncularımızı Bursaspor'a önerdik. Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal'ı Bursaspor'a önerdik40'a yakın futbolcumuz var dolayısıyla bu sayının makul seviyelere inmesi lazım.

Fatih Terim açıklaması!

Fatih hocayla Galatasaray'a transferim için herhangi bir görüşmem olmadı. Galatasaray'da oynamak her futbolcunun hayalidir. Burada olmak çok güzeal bir duygu. Galatasaray Galatasaray olduğu için geldim. Diğer kulüpler beni ilgilendirmiyor. bu formayı giymek için çok sabırsızlanıyorum. Başkanımız ve yönetimimiz bu transferin arkasında çok sağlam durdular. Gelmemin en önemli sebeplerinden biri de bu. 

Muslera, Sneijder ve Podolski kalacak

Basında takımın yıldız isimleri Muslera, Sneijder ve Podolski ile ilgili transfer sorusuna ise Dursun Özbek, 'Bu saydığınız isimler arasında satılacak futbolcu yok. Galatasaray elbetteki omurgasını, çekirdek kadrosunu koruyacaktır. Şu anda kimleri satmak istediğimiz bellidir. Ama Galatasaray hiçbir zaman omurgasındaki isimler için böyle birşeyi düşünmez" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr