Spor Toto Süper Lig'de 2015-16 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantileyen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenliyor. Güneş'in açıklamaların canlı olarak aktarıyoruz..


İŞTE GÜNEŞ'İN SÖZLERİ:

Burada başlamıştık en son bir toplantı yaptık ondan sonra baya bir zaman geçti. Kaşrılıklı hatalarımız olmuştur affınıza sığınıyorum. Önde gitmeye çalışıyoruz, şampiyon olmadan şampiyon yapıyorsunuz transfer olmadan bitti yazıyorsunuz. Bu konuda sizden geride geliyoruz. Şahsıma yapılan abartılı övgülerden haketmediğim eleştiriler gibi etkilendiğimi düşünüyorum.

Bunun için özgür bir ortam oluşturmak durumundayız. Bunları söylememin sebebi haksızlık yaptığınızı değil ama yanlışlık yaptığınızı düşünüyorum. Bunu söylemekte yarar var. Bzen çıkıyor böyle şeyler ama şık şeyler değil ve hepimiz insanız. Teşekkürlere başlamak istiyorum. Başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Teknik heyet hepsi pırlanta gibi ve sesiz kalarak büyük iş yaptılar. Malzemeciler, şöför, güvenlikçi hepsini katabiliriz.

'RAKİPLER ÇOK KATKI SAĞLADI'

Rakiplerimiz çok katkı yaptı, bizi ne kadar zorladılarsa o kadar iyi olduk. Rakibimiz bizi 1 hafta daha zorlayabilirdi. Oyuncularımızın hepsi sağlam ve hala görev bekliyorlar. Bu yüzden diğer bütün rakiplerimzie de teşekkür ediyoruz.

'TARAFTARA TEŞEKKÜRLER'

Hakemlerin hataları olmuştur ama teşekkür ediyoruz. Basına eleştiri yaptım zaten. Taraftara teşekkür etmek istiyorum. Sayı ve kaliteyi artttırmak istiyoruz bazı eksiklerimiz var ama onları gidereceğiz.

SAMET HOCA VE BILIC'E TEŞEKKÜR

Şampiyonlar Ligi Finali sonrası buraya geldim ve tesiste bir değişikliğe gidildi. Yuvamızın çok güzel en iyi giyinecek, en iyi konuşacak ve en iyi çalışacak ve bu bağlamda çalışmalara başladık. Geçen yıllarda Samet ve Bilic hocanın katkıları olduğunu düşünüyorum. Biz kahraman olmak istemedik işimizi yapmaya çalıştık. Beşiktaş'ın her oyuncusu yetenekli, kalitelidir. Oyuncularımızı çalıştırdık, dürüst ve cesaretli olduk, paylaşımcı olduk. Hayallerimizi gerçekleştirmek için el ele verdik. Keyif veren bir takım olduk. Irk, dil ve din ayrımı olmadan fair-play olduk. En az faul yapan takımlardan biriyiz ve en çok faul yapılan takımlardanız.

'KAFASI İYİ OLMAYAN FUTBOLCU...'

Taraftarın keyif alacağı basit ve güzel oyunu oynamamız gerekiyordu onu yapmaya çalıştık. Geleeceğe odaklı olarak oyunumuzu gerliştirmeye çalıştık. Takımın sorunları hepimizi ilgilendiriyordu. Zaman zaman fikir ayrılıkları iyi ki olmuştur ama sonuç olarak bir bütün gibiydik. İnsan olarak herkes değerli... Çocuğunuzu seviyorsanız sevgiyle bakmanız gerekiyor. Doğru düşünceyi hepimiz sahiplendik. Dünya Kulübü olma istediğimiz devam ediyor. Kesinlikle futbol oynamaktan zevk alacağız bundan ne zaman saptıysak sıkıntı yaşadık. Bunu yaparken emek verdik, gözyaşı döktük acı çektik. Kafası iyi olmayan futbolcunun ayakları da iyi değildir. 1.5 gün oyuncularla konuştuk ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmuştur. İkinci yarı her maça prim verildi ve aksama olmadı.

Biz sezonu ikinci bitirseydik başarısız sayılacaktık ama birincilik ve ikincilik başarıdır. Aslında işini doğru yapıyorsan başarılısındır.

'TARAFTAR ÖLMEYE GELMESİN...'

Eviniz arabanızın olması çok önemli değil aslında. Karşıya bakacak yüzünüz olacak mı? önmeli olan bu... Hep söyledim başarı ve başarısızlık karşısında duracağımız yeri iyi bilmemiz gerkeiyor. Ekonomisi ilerde kültürü geride olan insan hep mutsuz olur. Traftarlar ölmeye gelmesin eğlenmeye gelsin. Benim için eğlenen taraftar önemlidir. Giriş çıkışlarda bile daha iyi olmamız gerekiyor. Karşı tarafı sevginle rahatsız ediyorsan bu olmaz.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN PEREIRA AÇIKLAMASI

Sezonu ikinci bitiren hoca için gidiyor deniliyor. Yerine o isimler yazılıyor. Ben ikinci olsaydım aynı şeyler benim için olacaktı. Bu kadar basit mi bu iş! Hemen gideceksem neden 2-3 senelik mukavele imzalıyoruz. Transferler yapılıyor gidenler gelenler... Gomez'e ilk geldiğinden kimse mükemmel demiyordu. O zaman Demba Ba muhteşemdi.

TORKU KONYASPOR MAÇI İÇİN AÇIKLAMA

Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımıza başarılar diliyorum. Biz maçın tarihiyle ilgili düzelme istedik tepki gösterilmiş. Pazar günü maç yaptık ve salı günü tekrar maç oynamamız olmaz. Oyuncum sakatlanabilir hele ki A Milli oyuncusuysa sakatlık bile yaşayabilir. Bu maçların planlanmasının iyi yapılması gerekiyor.

'TRABZONSPOR ALINGANLIK GÖSTERDİ GERİ ADIM ATMADIM'

İşimi düzgün yapmak zorundayım. Trabzonspor ile de alabilirdim. Bursaspor Kulübü'de iyi kadroya sahipti ama maddi güçler var. Ekonomik olarak Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor iyi durumda. Bursaspor henüz bunu yapamadı. Sen takımında olan en iyi futbolcuyu elinde tutamıyorsan olmaz. Biz ürettiğimizle yarıştık biz alıp yarışmadık. Beşiktaş'ta biz sadece sahada futbol oynamadık. Kendimle ilgili şampiyonluk kupasını istiyorum dedim. Trabzonspor alınganlık gösterdi. Beşiktaş olarak şampiyonluğu hakettiğimizi ve kupayı alacağımızı biliyoruz. Sezon başında da söylemiştim biz gönüllerin değil gerçek şampiyon olmak istiyoruz dedim ve öyle oldu.

TRANSFER VE DEVLER LİGİ AÇIKLAMASI

Şampiyonlar Ligi Beşiktaş'a yakışır ona göre takviye yapacağız. Aciliyet olarak savunmaya takviye yapmak. Gitmesi ve gelmesi gereken oyuncuların hazırlanması lazım. Zaten yeni bitti lig bizim için. Türkiye'de hoca ve yönetim her an değişebiliyor. Transfer yapılması gerekiyor, değişim ve iyileşme için... Transfer önce eksiklere göre sonra finansal olarak yapılır. Gelecek yıl benim için ben burada kaldığım sürece burada gruplardan çıkmayı çok istiyorum. Her sezon şampiyonluğa oynayacağız.

'BEŞİKTAŞ'IN SESSİZLİĞİ SES GETİRİYOR'

Ömer Hayyam'daki sözlerini iyi anlamak lazım. Yalan doğrudan kaçar, karanlık aydınlıktan... Beşiktaş'ın sessizliği artık çok büyük ses getiriyor. İnsanlar daha dik duruyor. Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti içerisinde böyle bir durum vardı ama daha güçlendi. Plaket yapıp verdiler bana o sözleri ben de şu an daha iyi anlıyorum.

'GOMEZ BURADA MUTLU'

Gökhan kaybolacak oyuncu değil, oynamıyorsa ben üzülürüm. Kerim Frei'ın eksikleri var. İkisini daha iyi yapmalıyım. Zamana ve emeğe ihtiyaç var. Gomez ile ilgil bir şey söylemek doğru değil. Oyuncu burada mutlu ve başarılı... Ekonomik olarak düşünebilir bize gitmesiyle ilgili birşey gelmedi. Mario Gomez buraya gedliğinden bu kadar iyi değildi. Bunu kendi düşünecek. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne gittiği sürece elimizdeki hazır bir oyuncuyu neden kaybedelim. Mal sahibi olan bir takım var iyi oynamış oyuncusunu satmak isteyebilir. Son maçın ardından kulübüyle oturup konuşacağız.

Tamer Tuna kendisine sorulan soruyla ilgili; 'Beşiktaş'ta bulunmak ve şampiyonluk yaşamanın bir tarifi yok. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Oyunculuk ve antrenörlük göreve geldiğimde olan fark... Sorumluluğumuz ve düşüncemizi sadece şampyionuk ve statla doldurmuş olmamız. Şampiyonluk arasında antrenör olarak fark yok. Hergün dua ediyorum açıkcası...' dedi.

"BAZEN AŞÇI BENDEN ÖNEMLİ OLUR"

Yönetim kurulu başkan bize bir görev verdi. Herkesin bir görevi var onu yapmaya çalışıyor, abartmaya gerek yok. Bazen aşçı bile benden daha önemli olur. Vereceği bir yemek bütün takımı etkileyebilir. Benden bekleneni yapıyorum ama çok fazla abartınca oraya ulaşamam diye korkuyorum. Burdaki bütün hocalar neyse ben de aynıyım. Kuralları koyarız ve ona uyarız. Biz hep düşünceleri paylaşırız fikir alışverişi yaparız. Ben yoktur biz vardır tabi ama son kararı ben veririm. Belki tek farkım budur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr