Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'Nde basın toplantısı düzenliyor. Güneş'in açıklamaları şöyle:

MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARIYIZ FİKRİMİZ VE VİCDANIMIZ HÜR

Beşiktaş'ın adı şampiyonluk için yeterlidir, yine bunu kovalayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sorun ve mazeret üretmeden yola çıkıyoruz ama durum tespitlerimizin olduğu gerçek. Fikri ve vicdanı hür insanlarız, Mustafa Kemal çocuklarıyız, sözü esirgemek gibi bir durumumuz yok. Başkan ve yönetimin desteğiyle takım ve taraftar şampiyonluk yarışı için yeterli olacaktır.

GEÇEN SENE DE BÖYLE BAŞLADIK

"Başkan ve yönetimin desteği, oyun gücü ve taraftarımız bu yarış için yeterli olacaktır. Geçen sene de böyle başladık. Eğer başkan ve yönetim kurulu planlamayı yapmasaydı bizim şansımız yoktu. Biz işimizi iyi yaparak onlara yardımcı olduk."

BEN "GÖKHAN VE ADRIANO NEDEN ALINDI?" DEMEDİM

"Her maça kazanmak için çıkacağız. Bazı konularda kızgınım, üzgünüm. Başkanı yönetimi suçlayan biri hayatım boyunca olmadım. "Gökhan ve Adriano neden alındı?" demedim ama hakemi de suçlamadım. Takım ve transferler ile ilgili durum tespiti yaptım. Bunun arkasından "Güneş, Orman'ı yaktı" gibi başlıklar bize uygun başlıklar değil. Güneş de Orman da hepimize lazım. Orman yanarsa senin ciğerin yanar. Güneş, ormanı yakarsa hepimiz zarar görürüz. İkisinden de vazgeçmek doğru değil. Başkan bana ağabey diyor. Türkiye'ninde en iyi başkanıdır. Hiçbir zaman yalakalık yapmam. Benim söylediklerim ile 1 gün sonra çıkan haberler arasında hiç alaka yok. Hakem ile ilgili suçlama yapmadım. Maçtan sonra üslubum da iyiydi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçını örnek verdim, hiç kimse bahsetmedi. Kavga isteniyor sanırım. Hakemler bize öyle bir imaj vermeli ki birinin korunduğunu hissetmeyelim demeye çalıştım. Benim hakemlere ihtiyacım yok. Galatasaray ve Trabzonspor'a transfer için suçlama yapmadım. Onlar o kadar transfer yapıyorsa biz yapamıyorsak onların idari kararları vardır."

BAŞKAN, MARIO VE SOSA'NIN GİTMESİNDEN MEMNUN MU?

"Personel sıkıntılarımız da var, onları size açmadık. Geçen sene başarıda herkesin katkısı vardı. Bunun korunmasından yanaydım. Bu kadar başarılı oyuncular neden gitsin? Gitmenin sebebi ekonomik olabilir, hocadan memnun olmayabilir. Ben burada tesislerle neden uğraşıyorum? Huzuru burada bulsun. Oynamayan oyuncuların gitmesi doğrudur. Başkan, Mario ve Sosa'nın gitmesinden memnun mu? Gidersen eğer bir bedel ödeyeceksin."

KADRO OLARAK SAYISAL EKSİKLİĞİMİZ VAR

"Kadro olarak sayısal eksikliğimiz var. Yönetim de transfer için uğraşıyor. Fikri ben veriyorum, transferi onlar yapıyor. Biz çalışanız, onlar karar verenlerdir. Maç kaybettiğimizde başkan bana kızar mı? kızar."

O ZAMAN MESSI, SUAREZ'İ ALIRSIN...

"Eksikler var ama yöneticiler gayret gösteriyor. Geçen sene de böyleydi. Bu mazeret olmamalıydı. O zaman Messi, Suarez'i alırsın, almazsan bırakırım dersin."

EN ANZ 1 YIL DAHA BURADAYIM, KOVSALAR DA GİTMEYECEĞİM

"Nasıl bir suçlama yaptığımı anlaşmış değilim. Keşke hiç açıklama yapmasaydım. Hiç kimseye yararı olmadı. Bu ülkede en güzel şey susmak. O yüzden bilim adamları konuşmuyor. Biz kaos yaratıyoruz. Özgürlükten korkmayalım, farklı düşünceler olsun. Eleştiriyi yıkmak için değil yapmak için yapalım. Takımımı, taraftarımı, başkanımı ve yönetimimi seviyorum. Bu yılda hep birlikte en güzelini ortaya koyacak. Gitmemi isteyenlere söyleyeyim en az 1 yıl daha buradayım. Kovsalar da gitmeyeceğim."

RAKİPLER İYİYSE ONLARI ALKIŞLAYACAĞIZ

"Heyecanla, coşkuyla çalışıyoruz. Rakipler iyiyse onları alkışlayacağız. Son maçta da yaptık. Alanyaspor'a ligde başarılar diliyorum."

BARCELONA BENİ İSTE BU TAKIMI BIRAKIP GİTMEM

"Sosa gitmek istediği için gitti. Milan Kulübü Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor mu? Ben oyuncumun başarısını taçlandırmak isterim. Beni Barcelona istese bu takımı bırakıp gitmem. Bu takım ile Şampiyonlar Ligi'ni görmek isterim. Sosa ile de konuştum. Çok efendi ve kaliteli bir oyuncu. Geçen sene de sorunları vardı ama düzeldi. Aynı güvende olduğum kişinin bu şekilde davranmasına şaşırdım. "Antrenmana çıkacaksın" dedim. Bu bir kargaşa. En sonunda vazgeçti ve geldi. Düşünsenize o mevkide oynaması gereken oyuncunun gidip gitmeyeceğini düşünüyorum. Belki de hazır olsaydı kupada katkısı olacaktı. Sosa'nın hareketleri doğru değildi. Delgado, Milosevic son güne kadar antrenmanlarına çıktı ve gittiler."

OĞUZHAN, ATIBA VE SOSA GİBİ 3'LÜ KOLAY OTURMUYOR

"Zaten Oğuzhan, Atiba ve Sosa gibi 3'lü kolay oturmuyor. Oturan bir sistem yeniden denenecek. Oraya gelecek olan Tolgay, Veli ve Necip'i denemek zorundasınız. Biz sağlam yeri bozduğumuzda yeni bir arayışa geçiyoruz. Bu yönetimin suçu değil. Elimizdekiler ile kapatmaya çalışacağız, olmazsa transfer yapacağız. Çok daha iyi oyuncu alırsak belki eldekiler oynamayacak. Çözümler böyle üretilir. Burası bizim en sağlam yerdi ve sorun oldu."

SOSA KAYIPTIR

"Sosa'yı şu anda tutma şansım var mı? Yok. Başkanın da var mı? Yok. Sosa iyi bir oyuncu ve kayıptır. Bunun aksini söylersem yalan söylediğimi düşünün"

SOSA, BAŞARILI OLMASAYDI MILAN'A GİDER MİYDİ?

"Karar merceği ben değilim. Önemli olan patrondur. Sosa başarılı olmasaydı Milan'a gider miydi? Başarısız olsaydı burada kalırdı. Başarılı olması bana sorun oldu. Esasında futbolda bu tartışılmalı. Bunu Burak'a da söyledim. İyi oynasa gidecek, kötü oynarsa kulübe zarar verecek. Bu nasıl bir sistemdir? İkisinde de zarar görüyoruz. Trabzon'da, Bursa'da burada devamlılık oldu mu? Olmuyor. Ülke futbolu nasıl kalkınıyor? Barcelona'ya baktığımızda iskelet kadroyu bozmuyor. Devamlılık istiyorsanız bunu yapacaksınız. Hoca burada merkezde. Türkiye'de bunu uygulamak kola değil."

BEN İŞİ YÜRÜTSEM "HOCA PARA ALIYOR" DERLER

"Ben fikrimi söyleyeceğim, başkan ihtiyacı giderecek ya da gideremeyecek. Ben burada durum tespiti yapmayalım. Ben işi yürütsem "hoca para alıyor" derler. Para konusu kirli bir iştir. Futbolun kurumsal yapısı büyümedi. Herkes haklı. Sayın başkanla sorunum yok. Onun başarılı olmasını en az onun kadar ben istiyorum. Fikir ayrılığımız olsa da ondan asla vazgeçmeyiz. Kulübün sahibi patron olacak. Öyle dernekler kanuna göre olmayacak"

BAŞKAN ÜZÜLMÜŞ

"Başkan üzülmüş. Olay başka boyuta geldi. Ben de üzüldüm. Yayının tekrarını izledim, bir anlam çıkaramadım. Ona aktarılanla, izlenenin farklı olduğunu düşünüyorum"

KENDİME KIZGINIM

"Biz bir bütünüz. Öyle tartışmanın olmasını doğru bulmuyorum ve kendime kızgınım. Ben Beşiktaş Kulübü'ne hizmet için buradayım. Taraf olunmasını doğru bulmuyorum. Başkan da transferi sezon başında bitirmek istedi, olmadı. Kadro kurarken, yeni gelecek oyuncularla yeni bir kadro yapacağım. Ricardo benim oyuncum, geç geldi ve ona bile soru işareti ile başladım. Adriano geç geldi. Bazı oyuncuları oynatmak kolay değil. Sezonun başında transferler gerçekleşse düşünceler değişir. Bunun yönetimle başkan arasında kavga unsuru olması mümkün değil"

GOMEZ'İN AYRILMASINI İSTEMEZDİM

"Gomez'in daha önce Wolfsburg ile adı geçmişti. Şimdi belli oldu. Aynı şey onun için de geçerli. Bize katkı yaptı, kendisine teşekkür ederiz. Ayrılmasını istemezdim. Ben olsam Şampiyonlar Liginde oynardım. Fakat onun tercihine de saygım var"

DEFANSTAKİ SORUNU HALLETMEDİK

"Defanstaki sorunu halletmedik. Stoper konusunu halletmedik. Geçen seneden bu yana bu sorun devam ediyor. Rhodolfo' a sakatlıktan çıktı. Biz oraya düşündüğümüz oyuncuyu almadık. Oynayan oyuncuları zorlayacak, yarıştıracak oyuncular gerekiyor. Şu anda kadro sayımız yeterli değil"


KALECİLERİMDEN MEMNUNUM

"Kalecilerimden memnunum. 3 kalecide iyi. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri ve Tolga iyi. Tolga'nın avantajı kaptan ve Türk. Tabi bunlar oynama garantisi vermiyor. Yabancı da takımda kalibilir ama bir yabancı hep dışarıda kalacak. Öyle bir durumda oyuncunun gitme durumu olursa bir yabancıyı değerlendirebiliriz"

"Biz her halimiz ile Süper Lig'e hazırız. Eldeki kadro ile yarışırız ama biz Şampiyonlar Ligi'nde yarışan bir takımız. Geçen sene oyunculara "şampiyon gibi yaşayın" dedim. Şimdi gerçek şampiyonsun. Bu kadro ligde şampiyon gibi oynamalı. Şampiyonlar Ligi'nde ezilmek istemiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçın ardından derbi oynayacağım. Bu takım onu nasıl kaldıracak? Şampiyonlar Ligi'nde oynayan oyuncu sayısı az. Güçlü takımlara karşı üst üste oynamak sıkıntı yaratabilir. Yaş olarak da düşündüğümüzde bu tempodan nasıl çıkacağımızı düşünüyorum. Eğer sen bu idmanları kaldıramazsan Şampiyonlar Ligi'nde oynayamazsın. Bu yüzden alternatif istiyorum. Basından da destek bekliyorum. Oyuncu oynamıyorsa kötü olduğu anlamı koyulmamalıdır. Bugünkü aldığımız sonuçlar bugüne kadar yaptığımız düşüncelerin karşılığıydı. Oyuncuların yeni haline geçmesi için yeni düşünceler katmalı. Takım savunmasında olumlu işler yapmaya başladık. Savunma biraz daha gelişmeli."

BELHANDA VE BİRKAÇ OYUNCU...

"Belhanda ve birkaç oyuncu var ama alternatif bunlar. Yeni transferler olacak inşallah. Transferde her an her şey olabilir. Yarın ne olacağını bilmiyorum, inşallah olacak" (Haber1903)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr