Fenerbahçe, Avrupa arenasında Braga ile oynadığı karşılaşmada İvan Bebek engeline takılmıştı. Sarı-Lacivertliler bu kez de Euroleague finalinde hakem Damir Jarov’u geçemedi. Yazık oldu. Hem de çok yazık. Fenerbahçe maçı 21 sayıdan geri getirdi, mücadeleye ortak oldu, o son topu alsalar bugün Fenerbahçe şampiyondu. Uzatmada kaybetti. Hakem skandalı skora aşırı etki yaptı. 3-4 net stepsi, net faulleri görmediler. Hele o Slovenyalı hakem resmen Fenerbahçe’yi katletti. Jarov, finale yakışmayacak bir görüntü sergiledi. Berlin’e şampiyonluk için gelen Obra ve öğrencileri, ilk maçında Laboral Kutxa’yı yenerek tarihinde ilk kez Euroleague’de finale kaldı. Sarı-Lacivertliler, turnuvanın en pahalı takımı ve en tecrübeli takımlarından biri olan Moskova karşısında müthiş bir mücadele ortaya koymasına rağmen kaybetti. Fenerbahçe, Berlin’de belki kupayı kazanamadı ama artık Avrupa basketbolunun devleri arasında olduğunu herkese kabul ettirdi.

AÇIKLAMA YOK AMA..

Resmi açıklama yok ama 2017’de Final- Four’a İstanbul, Ülker Arena’yla ev sahipliği yapacak iddiaları var. Turnuvanın ana sponsoru olan THY’nin yönetim kurulu başkanı İlker Aycı daha önceden bu müjdeyi vermişti. Fenerbahçe’de hedef, kendi evinde, kendi taraftarı önünde düzenlenecek olan turnuvada bu kez şampiyonluğa uzanmak ve Türk basketbol tarihinde bir başka ilke imza atmak.

‘KAZANMAYI HAK ETMİŞTİK’

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Euroleague finalinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bazı insanlar kazanmayı hak ettiğimizi düşünmedi. Nando De Colo, 3’lüğü atmadan önce net bir şekilde steps yaptı. Kurallar açık! Her şey bitiyor orada! Hatalı yürüme vardı! Bir şeyden eminim, hiç şüphem yok. Euroleague finali oynanıyorsa, uzatma dakikalarında rakip 10 serbest atış, biz 0 serbest atış. Bu normal değil. Maç nasıl yönetildi anlamadım. Gelecek sezon tekrar bu noktada olacağız. Birlikte iyi bir Euroleague sezonu geçireceğiz.” Şampiyonluklarının çalındığını öne süren ve bu yüzden moralleri hayli bozuk olan basketbolcular ise ağız birliği etmişcesine şu ifadeyi kullandılar “Bu işin bir yıl sonra İstanbul’u da var.”

‘OBRADOVIC’İN KATKISI BÜYÜK’

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, “Çok mutluyum. Bu kupayı almamızı herkes bekliyordu. Karşılaşmada çok iyi mücadele verdik. İyi başladık. İkinci çeyrekte maça çok iyi odaklandık. Fenerbahçe harika bir takım. Çok iyi baskı yaptılar. Oyuncularım takım ruhunu kaybetmedi. Kazanmayı hak ettik” şeklinde konuştu. Karşılaşma sonrası 13 yıl yardımcılığını üstlendiği Obradovic’le konuşmasını anlatan Itoudis, “Obradovic’le 13 sene boyunca çalışmasaydım bugün burada olamazdım. Kazandım ama onun katkıları çok büyüktür” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr