Darbe girişimi sonrası itiraflarda bulunan Şemdinli davasının savcısı Ferhat Sarıkaya’nın suçladığı isimlerden emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, Sarıkaya’nın davaya kendisini asılsız ihbarlara dayanarak dahil ettiğini söyledi. İddianamede “kaçakçılardan aldığı haraçla Ankara Kızılay’da beş katlı dershane sahibi olduğunun” öne sürüldüğünü belirten Ergen, “Sarıkaya’nın sayesinde birkaç günlüğüne de olsa zengin oldum. Ama Sarıkaya suçlamalarında ölçüyü hayli kaçırmıştı. Bir kere sözünü ettiği dershane beş katlı değil on katlıydı. İkincisi dershane bana değildi. Tek ilişkim eşi şehit olan baldızımın bir yıl bu dershanenin kantinini işletmesiydi” dedi.

Ergen, cemaatin neden kendisiyle uğraştığı ve iki davaya dahil ettiği sorusuna, “Bir sürü ödülüm ve takdirnamem vardı ve birinci sırada general olmam gerekiyordu. Belli ki benim yerime terfi ettirmek istedikleri arkadaşları vardı” diye yanıt verdi.

Kılık değiştiriyorlar

Jandarma Personel Başkanı olan subayın cemaatçi olduğunu söyleyen Ergen, 7 yıl süre ile görev yapan ve terfileri cemaat mensubu subaylardan seçen bu general ve diğerlerinin bir anda ortadan kaybolduğunu ve isimlerini unutturduklarını söyledi.

Ergen, ordu içindeki cemaatçilerin kendilerini saklamak için en çok ülkücü kılığına, hatta Atatürkçü kılığına bile girdiğini öne sürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr