CNN Türk'te Şirin Payzın'ın konuğu olan ve referandum sürecine ilişkin partisinin kampanyası ve “neden hayır dediğini” anlatan Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidi yöneltildi.

MYK'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, bir gazetecinin geçmiş olsun dileyerek, yaşananları sorması üzerine şu yanıtı verdi: 

''Geçmiş olsun mesajını tehdit edilen herkes adına alıyorum. Bugün yaşatılan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Biz demirden korksak trene binmezdik. Biz çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmaza siyasete girmezdik. Eğer çocuklarınızın korkmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyorsak, hepimizin korkusuzca ortak bir mücedele vermesi gereekiyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Biz aydınlık bir Türkiye inşa etmek için arkamızda milyoların gücüyle, bütün Türkiye'nin çocuklarının gözündeki ışıltıyla bir mücadelenin parçasıyız. Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği birTürkiye için ben dimdik ayaktayım ve ben bilimyorum ki asla yalnız değilim.''

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr