Merkez Seyhan İlçesi'nin Meydan Mahallesi'ndeki Beşocak Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 4 öğrenci, ders saatinde sınıfa girmedi. En üst kattaki havalandırma boşluğundan çatıya çıkan öğrenciler, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne sırtlarını dönüp, cep telefonlarıyla selfie yaptı. Uzaktan çatıdaki öğrencileri görenler, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenleneceğini düşünerek, 155'i arayarak "Eli silahlı şahıslar okulun çatısında geziyor" diye ihbarda bulundu.
İhbar üzerine okula çok sayıda ekip sevk edildi. Uzun namlulu silahlarıyla binaya giren polisler, çatıyı çıkan havalandırmanın girişinde yere dökülen yalıtım malzemesi ile karşılaştı. Şüphelilerin içeride olduğunu düşünen polis ekipleri, çatıya çıkarak terörist aradı. Ders saati olması nedeniyle öğrencilerden şüphelenmeyen polislerin yaptığı aramada silahlı kişilere rastlanmadı.
Hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan öğrenciler, bir süre sonra polisin yanına gelerek, selfie çekmek için çatıya kendilerinin çıktığını itiraf etti. Öğrencilerin cep telefonlarındaki görüntüleri inceleyip gerçeği öğrenen polisler, okuldan ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr