Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi mücadelesinde hakem Mete Kalkavan düdük çalacak. Kariyerindeki 3. derbiye çıkacak olan Kalkavan ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetecek.

İNÖNÜ'DE SON DERBİ

36 yaşındaki hakem daha önce 3 Mart 2013’te Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve siyah beyazlıların Olcay Şahan’ın uzatma dakikalarında attığı golle 3-2 kazandığı maçı yönetmişti. Bu maç ayrıca eski İnönü Stadyumu’nda oynanan son derbi olarak tarihe geçmişti.

Mete Kalkavan, bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 3’er maçında düdük çaldı. Galatasaray bu maçlarda Akhisar Belediyespor’u 2-1 yenerken, Beşiktaş’a deplasmanda 2-1 yenildi ve sahasında Mersin İdman Yurdu’yla 1-1 berabere kaldı.

Kalkavan, Fenerbahçe’nin de 3 maçını yönetirken, sarı lacivertliler deplasmanda oynadığı bu maçlarda hiç gol yemeyerek Gençlerbirliği ve Kayserispor’u 1-0 yendi. Bursaspor’la ise 0-0 berabere kaldı.

SELÇUK İNAN: “BENİMLE KONUŞURKEN HADDİNİ BİLECEK"

Galatasaray’ın Mersin İdman Yurdu ile oynadığı ve 1-1 berabere sonuçlanan maçın son dakikalarında Mete Kalkavan, sarı kırmızılıların kaptanı Selçuk İnan’ı kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştı. ile girdikleri ikili mücadelede Mersinli futbolcu Tita’nın kendisine arkadan sarılmasına tekmeyle karşılık veren Selçuk oyun dışında kalmıştı.

Tecrübeli oyuncu maçtan sonra yaptığı açıklamalarda, “Bu sezon 3 cezamı da bu hakem yüzünden aldım. Kötü niyet hissettiğim için Mete Kalkavan hakkında konuşuyorum. Bu sezon gördüğüm kırmızı kart pozisyonunda da benimle iletişimi çok kötüydü. Biz hakemlerimizi seviyoruz, saygısızlık yapmıyoruz ama onlardan da saygı bekliyoruz. Benimle konuşurken haddini bilecek, söylediğini bilecek. Benimle ilgili problemi olabilir, gıcık olmuştur ama takım arkadaşlarımın ne günahı var” ifadelerini kullanmıştı. (sporcope)

İşte o pozisyon:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr