Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, yarın 22.05'te UEFA Avrupa Ligi son 32 ilk maçında konuk edecekleri Lazio karşılaşması öncesinde yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

"İLK KEZ UEFA MAÇINA ÇIKIYORUM"

Milli futbolcu, "Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde izlemeye alıştık. Takımın UEFA Avrupa Ligi'ndeki motivasyonu nasıl?" sorusuna "Galatasaray, Avrupa maçlarına başka hazırlanır. Ülkemizi sürekli en iyi şekilde başarılarla dolu temsil etmişizdir. Bunun da getirmiş olduğu sorumluluklar oluyor. Biz de o sorumlulukların farkındayız. Avrupa maçları başka bir havada geçiyor. Son yıllarda hep Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmiştik. Takımda beşinci yılım ve ilk defa bir UEFA Avrupa Ligi maçına çıkacağım. Ama bu da belki de oynadığım maçlar kadar önemli bir maç. Zor bir maç olacak. Lazio iyi bir takım; ama biz böyle maçlar oynamaya, Avrupa'da başarılara alışkınız. İnşallah bunlardan biri olur" yanıtını verdi.

"LAZİO'YU GEÇERSEK FİNALE KADAR YOLUMUZ AÇIK"

Avrupa Kupaları maçlarının favorisi olmayacağının altını çizen Selçuk İnan, "Bunlar çok zorlu maçlar. İyi oyunculara karşı oynuyorsunuz. Eğer takım olarak beraber mücadele edersek, mevkiinizde kimin oynadığı önemli değil. Birbirinizle yardımlaşırsanız, iyi mücadele ederseniz ve o gün çok iyi konsantre olursanız bunun altından kalkabilirsiniz. Perşembe günü öyle bir maç olacak. Bu zamanda ihtiyacımız olan bir galibiyet olacak. Bu turu atlamak istiyoruz. O yüzden karşımızda kimin oynadığı önemli değil. Biz kendi oyunumuza bakıyoruz" dedi.

Avrupa Ligi'ndeki şansları hakkında "Sürprizlere açık demek istemiyorum, burası çok önemli bir platform. İstediğiniz kadar iyi oyunculardan kurulu bir takım olun; iyi bir takım olup mücadele ederseniz Dnipro da, başka bir takım da final oynar. O yüzden şansımızı çok yüksek görüyorum. Çok iyi konsantre olursak ve Lazio'yu geçersek finale kadar yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

TARAFTARA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Galatasaray'ın kaptanı, taraftarlara da çağrıda bulunarak "Taraftarlarımızın stadı dolduracağını düşünüyorum. Bizim taraftarımız takım zordayken her zaman arkamızda olmuştur. Onların bizim için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Maça çok iyi hazırlandık, çok iyi mücadele edeceğiz. Kazanmak için elimizden ne geliyorsa daha da fazlasını yapacağız. Taraftara çok ihtiyacımız var. Her zaman bizim için itici güç oldular. İnşallah Lazio maçında da bunu tekrarlayacaklardır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr