Galatasaray'da Fenerbahçe derbisinde yardımcı antrenör Ayhan Akman'la yedek kulübesinde sert bir tartışma yaşayan Selçuk İnan Florya'da basın toplantısı düzenledi.

İşte milli oyuncunun sözleri:

"Hepiniz hoşgeldiniz. Önemli bir maç kaybettik. Ama istediğimiz şekilde bir sonuç alamadık. Bunu unutmalıyız. Önümüzdeki Bursaspor maçı var. Bu da çok önemli. İnşallah bu maçtan 3 puan alacağız. Hocamız ve takım arkadaşlarımla beraber gerekli çalışmaları yaptık. Takım arkadaşlarımın arkamdan konuştuğu hakkında bilgim yok. Hiçbir takım arkadaşım benim arkamdan konuşmaz. Galatasaray hep iyi arkadaşlıklardan kurulu bir takım.

Bu takım 5 yılda 10 kupa kazandı

Bu takım 5 yılda 10 kupa kazandı. Demek ki işler doğru gidiyor. Hiçbir zaman takım arkadaşı birbirini satmadı ve satmayacak. Wesley'in (Başakşehir maçı sonrası) kesinlikle beni kast ederek bir şey söyleyeceğini sanmıyorum. Hakemi eleştirdiğini düşünüyorum. Böyle bir şeyi bana yapacağını hiç sanmıyorum. Futbol takımlarında inişler-çıkışlar her zaman vardır. G.Saray'da 6. yılım.

Ayhan hoca benim eski takım arkadaşım

Hiçbir zaman başkana, takım arkadaşlarıma, hocama saygısızlık yapmadım. Ben Fenerbahçe maçında çok oynamak istiyordum. Ama oynamamayı asla sorun etmedim. Takım arkadaşlarımın hep yanlarında oldum. Oyuna girmeyi de bekledim. Hocamız beni oyuna almak istemedi. Cavanda'yı oyuna aldı. Sadece Ayhan hocaya bir serzenişte bulundum. 'Keşke beni oyuna alsaydınız' gibi bir şey söyledim. Duygusal bir reaksiyondu. Ayhan hoca benim eski takım arkadaşımdı. Bu kadar nazım geçeceğini düşünüyorum. Daha sonra içeride olaylar yaşadık. İkimizin arasındaydı. Kişisel bir olaydı. Biz bunu aramızda konuşup çözdük. Biz Galatasaray terbiyesini aldık. Kötü oynuyor olabilirim. Şu anda bulunduğum duruma hak ederek geldim. Taraftarlarımızın kötü oynadığımızda tepki gösterebilir. Bu futbolun doğasında var. Ben sahada oldukça mutluyum, antrenman sahasında mutluyum.

Gruplaşma iddiaları

Gruplaşma iddiaları üzerine Selçuk şöyle konuştu: "Az önce söylediğim gibi keşke bir gruplaşma olsa da şampiyon olsak. Keşke böyle bir grup yakalasak da önümüzdeki 5 sene yine 10 kupa alsak. Hiç kimse böyle bir şeye tenezzül etmez."

Milli Takım'a alınmadığım dönemde kimseyle konuşmadım. Yeniden çağrıldığımda gittim, hizmet ettim.

Hiç kimseye kin tutmadım

Hiç kimseye kin tutmadım. Ben böyle bir adamım. Kaptanlık olayına gelince; kaptanları yöneticiler ve hocalar belirler. Ben ona hep saygı duydum. G.Saray duruşunu herkese gösterdim. Bu görevi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonra da böyle devam edecek. Bana verilen destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bir günlük bir olaydı. Sayın başkanımız ve yöneticilerimizle görüştüm. Sadece bu olayların netleşmesi için verilen bir izindi. Çok mutluyum. G.Saray'ı çok seviyorum. Duygusal günler yaşadım. Beni sevenleri de gördüm.

Formayı yere atmadım

Neden oyundan çıktığımı hocaya sormalısınız. Bu duruma pek alışık değilim. Biz de insanız. Bu benim performansımı da düşürüyor doğal olarak. Ama bir futbolcuyuz. Ama 90 dakika ama 70 dakika görevimizi yapmak zorundayız. F.Bahçe maçında oynamak istiyordum. Kaptan olmam nedeniyle sahada olmam gerektiğini düşünüyorum. Benim yerime takım arkadaşım oynadı. Saygı duydum ama beklemiyordum. 2 şampiyonluk yaşadık, 5 kupa kazandık. O maçta da F.Bahçe'ye karşı oynuyorduk ve 1-0 öndeydik, azınlık da olsa tepki görmem zoruma gitmişti. Duygusal bir insanım, bunu söylemeye gerek yok. Formaya çıkardığımda bırakın yere atmayı, Tugay hocaya vermiştim. Ama böyle bir algı yaratılmaya çalıştı. Biz insanız. Robot değiliz. Bir oyuncu gol atıyor, formasını yere atıyor. Bu da duygusal bir patlama. Ama yerini bilirim her zaman. Bu algının açıklamasını yaptım. Formayı da yere atmadım. G.Saray formasını hiçbir zaman yere atmadım.

Terimizin son damlasına kadar savaşacağız

Bundan takım arkadaşımlarımla beraber terimizin son damlasına kadar savaşacağımızın sözünü verebilirim. Bütün benliğimizle G.Saray'a hizmet vereceğimizin sözünü verebiliriz. Ben de bir taraftarım. Bu kulübün sahibi taraftardır, camiadır.

"G.Saray'ın bir teknik direktör değişikliğini kaldıracak durumu var mı?" sorusu üzerine Selçuk, "Bunu benim cevaplamam doğru olmaz. Haddimiz de yok, söz hakkımız da var. Hangi hoca olursa olsun G.Saray'ın hocasıdır. Ona saygı duymak zorundasınız. İnşallah Bursaspor maçını kazanıp iyi yola gireceğiz inşallah" karşılığını verdi.

Yıllardır futbol oynuyorum. Kötü gidişatı sahada her şeyi çözebilirsiniz. Bizim amacımız saha içinde iyi oynayıp kazanabilmek. Öz eleştirimi tabii ki yapıyorum. Hangi hoca geldiyse benden ne istediyse onu yaptım. Hep takım oyuncusu oldum. İlk senemde başka bir hocayla başka bir sistemle oynuyorduk. O dönemde 13 gol attığım için taraftarların beklentisi yükseldi. Bir sonraki yıl 6 gol attım, bu aslında bulunduğum pozisyon itibarıyla normaldi. Geçen yıl çok gerilerde bitirdik sezonu. Öz eleştiri yapıyorum. Performansını yükseltmem gerekir. Ancak takımla beraber performans yükselebilir. Eleştiriler doğru.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr