Duruşma savcısı açıkladığı mütalaasında 26 tutuklu askerden 22'sinin tutuklu bulundukları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve mükerrer yargılama sebebiyle tahliyesini istedi.

MİT TIR'larının durdurulmasi davasından tutuklu bulunan askerler, aynı zamanda Adana'da devam eden yargılamada sanık olarak bulunuyor. Aynı suçlamaları konu alan iki ayrı yargılama olamayacağı belirten savcı tahliye istedi.

Ayrıca savcı, 31 tutuklu polisten Sedar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan ve Murat Çobanoğlu hakkında da tutuklu bulundukları süre ve suç vasfının değişme ihtimali sebebiyle tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, savcının talebini vereceği ara kararda değerlendirecek. 

10 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Yaklaşık 3 saat süren aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan, polisler Bekir Enes Arı, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu, Mücahit Gökoğlu, Serhat Taner Doğan ve Aytekin Koçak ile muvazzaf askerler Erdal Turna, Mesut Çelik ve Halil Alp'in suç vasfı ve hukuki durumlarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreleri göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Heyet, tahliye olan sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına da hükmetti. Bu kapsamda, yurt dışına çıkış yasağı konulan sanıkların haftada bir polismerkezine giderek imza atmalarına karar verildi.

Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda tahliye olan 3'ü asker 7'si polis sanıklar şöyle:

Yarbay Erdal Turna ile asker sanıklardan Mesut Çelik, Halil Alp ile polisler Bekir Enes Arı, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu, Mücahit Gökoğlu, Serdar Bayraktutan, Serhat Taner Doğan ve Aytekin Koçak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr