HDP'den yapılan açıklamada, Selahattin Demrtaş başkanlığındaki, milletvekilleri Bedia Özgökçe ve Osman Baydemir'den oluşan bir heyetin, 21-28 Ağustos tarihlerinde Güney Afrika'ya gideceği belirtildi. Açıklamada, HDP heyetinin bazı temaslarda bulunacağı belirtilirken, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ilişkin bir konferansa da katılacakları bildirildi.

Basın biriminden yapılan açıklama şöyle, "Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demrtaş başkanlığındaki, milletvekillerimiz Sayın Bedia Özgökçe ve Sayın Osman Baydemir'den oluşan bir heyetimiz 21-28 Ağustos 2016 tarihlerinde Güney Afrika'nın Cape Town kentinde çeşitli temaslarda bulunacaktır. Heyetimiz temasları kapsamında; Güney Afrika Dış İşleri Bakan Yardımcısı Sayın Nomaindiya Mfeketo, Afrika Ulusal Konseyi (ANC) Dış İlişkiler Başkanı ve aynı zamanda Çevre Bakanı olan Sayın Edna Molewa ve Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Jacop Zuma'nın Parlamento Danışmanı Sayın Ebrahim Ebrahim ile görüşmeler gerçekleştirecektir.

Heyetimiz, Türkiye'de sürdürülen insan hakları mücadelesi üzerine Güney Afrikalı sivil toplum örgütleri ile bir diyalog süreci başlatmak ve Ortadoğu'da yaşanan güncel gelişmelere ilişkin farkındalık sağlamak için düzenlenen bir konferansa da katılacaktır. "

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr