Gümüşhane'nin Torul İlçesinde PKK'lilerin askeri araca ateş açması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok, Erzurum'un Şenkaya İlçesine bağlı Aydoğdu Köyündeki baba ocağında son yolculuğuna uğurlandı.

Aydoğdu Köyünde oturan Elmas ve Kemal Tok çiftinin çocukları, evli ve 2 çocuk babası olan 18 yıllık Uzman Çavuş Özgür Tok, dün saat 10.30'da Gümüşhane – Torul karayolunda PKK'lilerin silahlı saldırısına uğradı. Torul İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Özgür Tok, bir silah arkadaşıyla birlikte ağır yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan Tok, dün saat 11.40’ta şehit oldu. Gümüşhane'de düzenlenen törenin ardından şehit Uzman Çavuş Özgür Tok'un cenazesi önce Erzurum'a nakledildi. Erzurum'da Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi morguna konulan şehit cenazesi, buradan helikopterle Ardahan'ın Göle İlçesine, oradan da karayolu ile Şenkaya ilçesine bağlı Aydoğdu Köyüne götürüldü.

Uzun araç konvoyuyla Aydoğdu köyüne götürülen şehit Uzman çavuş Özgür Tok'un cenazesini, baba evinde son kez yakınları gördü. Şehit Özgür Tok'un öğretmen olan eşi Gülşen Tok, törene 2 yaşındaki kızı Yaren ve 4 aylık oğlu ile katıldı. Gülşen Tok, "Cumartesi sabahı erken saatte bizi uyandırmadan göreve gitti. Pazar sabahı da şehit haberi aldık" diye göz yaşı döktü. Elmas ve Kemal Tok çifti, şehit çocuklarının cenaze törenunde ayakta durmakta güçlük çekti. Babası Kemal Tok, tabuttaki ını öptü.
Ağıtlar ve göz yaşları arasında baba ocağından alınan cenaze, Köy İlkokulu bahçesine nakledildi. Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özhan, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan'ın da hazır bulunduğu törende cenaze namazının kılınmasının ardından Aydoğudu Köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr