Miyese ve Mehmet Öztaş’ın üç çocuğundan en küçüğü Ali Öztaş’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki vatani görevini 76 gün sonra tamamlayıp dönmesi bekleniyordu. Şehit babası Mehmet Öztaş, oğlunun cenaze töreni için Ankara’ya giderken, anne Miyese Öztaş’ın feryatları yürekleri dağladı. Bekar olan oğlu için ağıt yakan ve terörü lanetleyen Miyese Hanım, ağlayarak, “Allah kahrı perişan eylesin, onları.

Yavrumu yaktılar, beni yaktılar. Allah kendilerini daha fena yaksın. Körpecik kuzumu aldılar, benden. Benim yavrumu kül ettiler. Ne söyleyebilirim. En son evvelsi gün akşam kendisiyle görüştüm. Her gün servisinden birliğine giderken günü birlik konuşuyorduk. Konuşma da yalan oldu, görüşmede yalan oldu. Yavrum koklayamadım. Yavrumu aldılar benden. Gülümü, dalımı kırdılar benim. Kopardılar aldılar benden, bal gibi kuzumdu, kaymak gibi kuzumdu. Yavrum benim, elim ayağım, gözümdü kardeşim. Hem elim hem ayağım hem de gözümdü. Yavrum beni yaktı; yavrumu da gavurlar yaktı. Yandım bittim; kül oldum artık ben, kül oldum.” dedi.

Şehidin amcası Mustafa Öztaş ise “Diyecek bir şey yok, giden gitti. Vatan sağ olsun, dostlar sağ olsun.” ifadelerini kullandı. Bu arada şehit Ali Öztaş'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, “Siyah zemin üzerindeki Türk bayrağı üzerinde 'Şehitlerimiz için yastayız, hepimiz Türk'üz, hepimiz Mehmet'iz” şeklinde paylaşımda bulunduğu görüldü. Şehidin baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Sivil hayatta kentteki özel halk otobüslerinde şoförlük yapan Ali Öztaş için bu araçlara Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin hazır beklediği evde belediye taziye çadırı kurup, çevre temizliği yaptı. Öztaş'ın cenazesi Ankara’daki törenin ardından Adana’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr