Ramazan Sarıkaya'nın hayatını kaybetmesiyle 15 Temmuz darbe girişiminde şehit sayısı 242’ye yükseldi. Bu arada 15 Temmuz gecesi darbecilerin bastığı TRT’ye getirilen 4 sivilden birisinin HAVELSAN yazılım mühendisi Onur Demircan olduğu ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından elektronik postayla istifa eden Demircan'ın ABD'ye kaçtığı belirlendi.

29 kişi daha tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen dar be girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) görevli 40 kişiden 11’i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 29 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2015 genel seçimlerinde AKP İzmir milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal’da var.

Gülen cemaati yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Kocaeli’de aralarında Fettullah Gülen’in amcasının oğlu Şemsettin Gülen ve Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Yener, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kocaeli Şube çalışanı Ömer Karagöz, polis memurları Ahmet Tomak, Davut Sarıtepeci ve Sami Çelebi tutuklandı. Vali Yardımcısı Ali Yener cezaevine götürülürken, “Adalet tatile çıktı” diye bağırdı.

11 tutuklama, 50 gözaltı

Sakarya’da aralarında Akyazı Kaymakamı Mustafa Ballı ile birlikte 19 polis memuru ve 3 eğitimci, Mersin’de AKP eski İl Başkanı Mekin Merter Salt, eski Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ile iş adamı Ahmet Hamdi Aydın adliyeye sevk edildi. Diyarbakır eski İl Jandarma Komutanı Albay Ceyhun Keleş ile Jandarma Bölge Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Kurmay Albay Şamil Türközkan, Gaziantep’te 46 polis ile 18 askerin de aralarında olduğu 69 kişi tutuklandı. Muş’ta “FETÖ/PDY ve PKK terör örgütleri ile işbirliği içinde olmak” ile suçlanan 8 emniyet personeli ile DBP İlçe Eşbaşkanı tutuklandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde görevli 48 kişi, Zonguldak’ta daha önce açığa alınan 2 astsubay gözaltına alındı.

Boydak iddianamesi hazır

Kayseri’de Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, Boydak Holding yöneticileri ve işadamlarının bulunduğu tutuklu 68 kişi hakkında  'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örğütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak, ÖSYM Kanununa muhalefet, terörizmin finansını sağlamak' suçlarından iddianame hazırlanarak kamu davası açıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın tarihi önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr