7 ay Afganistan'da görev yaptıktan sonra Beykoz'daki SAS birliğine döndüğü öğrenilen Yılmaz'ın kullandığı motosiklet ,Anadolu Kavağı'nda takla attı. 300 metre yerde sürüklenen Yılmaz'ın olay yerinde öldüğü öğrenilirken, cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a götürüldü.

Şehit Hakan Yılmaz'ın cenazesi alınan helalliğin ardından törenin yapılacağı Aktekke Meydanı'na getirildi. Tuba Yılmaz, eşini yine yalnız bırakmayarak cenaze aracıyla birlikte tören alanına geldi. Şehit Yılmaz ile aynı çatışmaya katılan mesai arkadaşlarının silahlarıyla birlikte aracın önünde yürümesi dikkat çekti.

SAS komandosu motosiklet kazasında yaşamını yitirdi

Mesai arkadaşları, tören sırasındada şehit Yılmaz'ın tabutu başında nöbet tuttu. Kız kardeşleri ve kızı Tuana Yılmaz, tabutun sarılıp, öpüp, vedalaştı. Kayınpederi Mustafa Gümüştaş da tabuta sarılıp, "O benim kuzumdu" diyerek gözyaşı döktü. Alanda hazır bulunan sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Karaman Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, polis ve asker, ailesi, yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Şehit Yılmaz'ın cenaze namazı vasiyeti üzerine Mardin'deki bir imam arkadaşı tarafından kıldırıldı. Şehidin cenazesi, namazının ardından yaklaşık 100 metre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına alındı. Omuzlarda taşındığı sırada ise izdiham oldu. Şehit Yılmaz'ın cenazesi Belediye Mezarlığı'ndaki polis şehitliğine defnedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr