Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın (26) İzmir'in Narlıdere'deki baba ocağı gecekonduya, Türk bayrakları asıldı. Kaçar'ın 2 yıl önce göreve başladığı, 10 gün önce de Ağrı'dan Sur'a geçici görevle gittiği öğrenildi. İki hafta önce de İzmir'e izne gelen şehidin, eşi Elif'i babası Kaçar'ın yanına bıraktığı kaydedildi. Oğlunun şehit olduğu haberini gecekonduda alan baba ile eşi Elif Kaçar'ın, cenazeyi almak için askeri uçakla Diyarbakır'a götürüldüğü belirtildi.

Biri bedensel engelli iki kız kardeşi bulunan şehit Kaçar'ın çocukluk arkadaşı ve kapı komşusu 26 yaşındaki Arzu Mera, "Biz beraber doğduk büyüdük. 5-6 yıllığına başka yerde oturdular. Annesini kaybetti 5 yıl önce tekrar buraya geldiler. Başka işlerde çalışıyordu. İş bulamayınca uzman çavuşluğa başvurdu. Kazandı bu sene ikinci yılı. Babası kardeşiyle birlikte birde eşini bıraktı 3 hafta önce. Bir ay sonra geri döneceğim demişti." dedi.

Şehit Kaçar'ın ekim ayında evlendiğini belirten Mera, "Çok sakin insanlardı. Hiç kimseye bu zamana kadar zararı dokunmayan insanlardı. Ne istediysen, söylediysen sessizce yapan insandı." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr