Çukurca ilçesi PKK ile sabaha karşı girilen çatışmada, Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik şehit düştü. Çevik’in şehit haberi ise Aliağa ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Şehit ailesine acı haber, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Volkan Gürler ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan tarafından verildi. Şehidin aile fertleri haberin ardından sinir krizleri geçirdi.

6 KARDEŞLERDİ 1 KARDEŞİ DE ASKERLİK YAPIYORDU

Aile, şehit haberini alır almaz evlerini Türk bayraklarıyla donattı. Haberin duyulmasının ardından mahalle sakinleri de şehit evine akın ederek aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in 6 kardeş olduğu ve bekar olduğu kaydedildi. Şehidin bir kardeşinin ise Gölcük’te askerlik yaptığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE YAS VAR

Hakkari Çukurca'da PKK'lilerle çıkan çatışmada şehit düşen askerden 26 yaşındaki piyade uzman çavuş Murat Özer'in, Eskişehir'deki baba evi yasa boğuldu.

Piyade uzman çavuş Murat Özer'in şehit haberini Yenibağlar Mahallesi Kartal Tepesi Sokak'ta oturan Karayolları'ndan emekli baba Mustafa Özer'e evlerine gelen askeri yetkililer verdi. 3 çocuk babası Mustafa Özer'in oturduğu 4 katlı Barış Apartmanı'na büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Tepebaşı Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu. Şehidin annesi Ayşe Özer'in bir kaç yıl önce vefat ettiği belirtildi. Bekar olan şehit Murat Özer'in vatani görevini tamamladıktan sonra askerde uzman çavuş olarak kaldığı belirtildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr