Üniversiteyi 6 yıl önce bitirdikten sonra askerliği çok sevdiği için bu görevi tercih eden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu, önceki gün Cizre’de şehit oldu. 4 ay önce bankadan kredi çekerek babasına ev alan şehit Uslu için bugün memleketi Eskişehir’de iki ayrı tören düzenlendi. Şehit Uslu için önce babasına 4 ay önce aldığı evin önünde dua edildi, Kuranıkerim okundu. Daha sonra Reşadiye Cami’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni yapıldı. Törene şehidin yakınları, askeri erkan, vatandaşlar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı.

TABUTUN ÜZERİNE ESKİŞEHİRSPOR FORMASI KONDU

Evin tek çocuğu olan ve annesi bir süre önce vefat eden Şehit Uslu için halası Münevver Tunç ve babası Adem Uslu taziyeleri kabul etti. Hala Tunç ve baba Uslu’nun, birbirlerinin ellerini sıkı sıkı tutarak teselli olmaya çalışması dikkat çekti. Bir vatandaş ise şehit Uslu’nun tabutunu üzerine fanatiği olduğu Eskişehir forması koydu. Aile yakınlarından birinin oğlu olan 10 yaşındaki Enes Şahin de asker elbisesiyle şehidin tabutuna kırmızı karanfil bırakıp asker selamı verdi. Şehidin mesai arkadaşları da cenaze törenine katılarak, baba Uslu’nun elini öpüp, başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazı sonrası baba Adem Uslu oğlunun tabutuna sarıldı ve öptü. Şehidin cenazesi daha sonra dualar ve tekbirler eşliğinde askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Şehidin cenazesi bir süre top arabasında taşındıktan sonra Kanlı Pınar Askeri Mezarlığında toprağa verildi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar,‘Kahrolsun PKK. Artık bitsin bu terör, dinsin bu acılar şeklinde.” slogan attı. Törene katılan bir vatandaş ise çözüm süreci ve sonrasında yaşananlara bağırarak tepki göstererek, "Çözüm, çözüm dediğiniz. Ne oldu şimdi, neyi çözdünüz? Alın işte size şehit. Baldıran zehirini şehitlere içirdiniz.” dedi.

Söz konusu vatandaş oradan geçmekte olan BBP Genel Başkanı Destici’ye de dönerek, “Mustafa Destici başkan, gördünüz değil mi? Baldıran zehirini şehitlere içirdiler.” diye seslendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr