Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen 34 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.   

CHP'LİLERİN ÇELENK TEPKİSİ

Törene katılan bazı CHP'liler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına cenazeye gönderilen çelengin boyutunun küçük olması, çiçeklerin çelenge yetersiz kalmasına ve soyadının "Kılıçtaroğlu" şeklinde yazılmasına tepki gösterdi.               

Partililer, çiçekçinin kasıtlı olarak boyutu küçük ve soyadı yanlış yazılmış çelenk hazırladığını iddia etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Biçer, çelengin Genel Merkezin bütün illerde anlaşmalı çiçekçiler vasıtası ile gönderildiğini, dikkatsizliğin çiçekçiden kaynaklandığını söyledi.

Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenaze törenine gönderen bu çelenk CHP'lilerin bile tepkisini çekti. Çelenkte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadı yanlış yazıldı. Çelengin, üzerindeki az sayıdaki çiçeği ve özensiz görüntüsü törene katılan CHP'liler tarafından eleştirildi.

ÇELENK MUAMMASI

CHP’nin Ankara’daki Genel Merkezi’nden şehit cenazesi için Sivas’taki bir çiçekçiye çelenk siparişi verildi.

Sivas’taki çiçekçi iddiaya göre, cenaze töreninin yapılacağı Divriği’nin uzak olması nedeniyle çelengi ilçedeki bir çiçekçiye siparişi etti.

Divriği’deki çiçekçi ise çelengi kendisinin yapmadığını, çelengin Sivas’tan geldiğini, kendisinin çelenk üzerinde bazı düzenlemeler yaptığını söyledi.

CHP SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ

Bu arada akşam saatlerinde olayla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. 

CHP'li yetkililerden elde edilen bilgilere göre çelenk skandalından sonra CHP Genel Merkezi, çiçek ve çelenk sağlayıcı şirketle sözleşmeyi feshetti.

Yaşananlar nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çok üzgün olduğu ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr