Tunceli-Elazığ karayolu 25'inci kilometresindeki Göktepe Köyü mevkiinde PKK'lilerin yola tuzakladığı el yapımı bombayı patlatması sonucu şehit olan 6 aylık Jandarma Er Özkan Özden'in cenazesi askeri uçakla memleketi Samsun'a getirildi. Samsun-Çarşamba Havalimanı'ndaki törende ayakta durmakta güçlük çeken 2 çocuk annesi Süriye Özdan, "Güzel gözlü oğlum. Böylemi gelecektin" diye gözyaşı döktü. Şehidin babası Rasim Özden ile kısa süre önce askerden terhis olan ağabeyi Kenan Özden ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin teyzesi Gülser Toprak ise baygınlık geçirdi.



Şehit Jandardma er Özkan Özden'in cenazesi cenaze aracına konularak daha sonra İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi Ayazpaşa Sokak üzerinde oturan halası Birsen Özden'in evinin önüne getirilerek helallik alındı. Evin önünde helallik alınması sırasında bir albaya sarılan şehit babası Rasim Özden, "Hepsi bu vatanın evladı" diyerek gözyaşı döktü. Evin önünde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Kıranköy Mezarlığı'ndeki gasilhanenin morguna kaldırıldı. Evin önündeki törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehin Jandarma Er Özkan Özden'in cenazesi bugün Büyük Camii'nde ikindide kılınacak namaz ardından Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr