Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’liler tarafından açılan hendeklerin kapatılması sırasında iş makinesi kullanırken ağır yaralanan Elbistanlı Uzman Çavuş Adem Aktaş GATA’da şehit oldu. Şehidin naaşı Elbistan’a getirilirken binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.

Hocazade Camisi önünde hazırlanan alanı Elbistan ve çevre kentlerden gelen vatandaşlar doldururken, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvenç ve törene katılan askeri erkan şehidin ailesine başsağlığı dileğini iletti.

Askeri tören sırasında şehidin özgeçmişi okundu ve yaptığı vazifeler anlatıldı. Türk bayraklarıyla donatılan alana gelen şehidin yakınları ise naaşın yanından uzun süre ayrılmak istemedi.

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine şehidin annesi Hatice Aktaş kendisine verilen ilaçlar ve 2 sağlık görevlisi eşliğinde katıldı. Kılınan namazın ardından şehit Aktaş’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Hocazade Mezarlığı'na götürüldü. Defin çalışmalarının ardından Türk bayrağı şehidin ailesine teslim edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr