Fransa'nın Paris şehrinde, ünlü Şanzelize Caddesi yakınlarında silahlı terör saldırısı meydana geldi. Fransa İçişleri Bakanlığı'nın aktardığı bilgiye göre kalaşnikoflu saldırıda 1 polis öldü, 2 polis yaralandı.  IŞİD'in yayın organı Amaq, IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Saldırıyı gerçekleştiren IŞİD'linin daha önce terör şüphesi ile fişlendiği öğrenildi. Teröristin 1977 doğumlu olduğu ve 16 yıl önce polislere yine saldırıda bulunduğu bildirildi.

Soruşturma başlatıldı

Paris'teki saldırı ile ilgili Fransa Terörle Mücadele Bürosu soruşturma başlattı. Fransa Devlet Başkanı Hollande saldırının ardından üst düzey yetkilileri olağanüstü toplantıya çağırdı.

Saldırganın evi aranıyor

Paris polisi, ölen saldırganın Paris'in doğusunda bulunan evini arıyor. Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından zaten takip edilen bir isim olduğu belirtiliyor. Teröristin 1977 doğumlu olduğu ve 16 yıl önce polislere yine saldırıda bulunduğu bildirildi.

Görgü tanığı: Ne olduğunu bile anlamaya zaman yoktu

Yerel medyaya konuşan bir görgü tanığı "Aniden herekes ayağa kalkıp koşmaya başladı. Ne olduğunu bile anlamaya zamanımız yoktu. Bir ya da kişi el silah sesi duyduk, Kalaşnikof değildi, tek tekti. Koştuk. Gerçekten ne olduğunu anlamadık. Caddede aşağı doğru gittik, polis daha ileriye gitmemizi söyledi" ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı'ndan açıklama

 Fransız İçişleri Bakanı Pierre-Henry Brandet BFMTV'ye saldırganın polislere arabayla yaklaşıp otomatik silahını polis aracına yönelttiğini açıkladı. Bradet, saldırganın vurulduğu ve 'etkisiz hale getirildiği' bilgisini aktardı.

Saldırı sonrası Elysee Sarayı'nda toplantı

An itibariyle Başbakan Bernard Cazeneuve'ün Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda toplandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Saldırı terörle bağlantılı" dedi.

Paris saldırısından ilk görüntüler

Turistlere "Otellerinize dönün" çağrısında bulunuluyor

Arc de Triomphe ve Tuileries Gardens arasındaki bölge güvenlik araçlarınca kapatıldı. Turistlerin otellerine geri dönmesi çağrısı yapılıyor.

ABD Başkanı Trump'tan Paris'teki saldırıya ilişkin ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Paris'te düzenlenen saldırıyla ilgili başsalığı mesajı yayınlayarak, "Başka bir terör saldırısı gibi görünüyor" dedi.

SEÇİM KAMPANYALARI İPTAL EDİLDİ

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak olan Le Pen ve Fillon, seçim kampanyalarını durdurmaya karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr