Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü’nce (Physicians for Human Rights/PHR) her yıl verilen “İnsan Hakları Ödülü”ne layık görüldü.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Korur Fincancı, New York kentinde, dün akşam gerçekleşen törenle ödülünü aldı. PHR, “İşkenceyle mücadele uzmanı Şebnem Korur Fincancı kariyerini, insan haklarını savunmaya adadı. PHR onun çalışmasını onurlandırıyor” açıklamasını yaptı.

TİHV: DAYANIŞMAMIZ GÜÇLENİYOR

TİHV bugün yaptığı açıklamada, “başta işkence ve diğer kötü muamele uygulamaları olmak üzere insan hakları ihlallerinin önlenmesi amacıyla, PHR ile uzun yıllardır birlikte çalışmalar yürüttüklerini” ifade etti:TİHV’in açıklaması şöyle;

“Şebnem Korur Fincancı’nın asla umudu yitirmemek ve dayanışmayı her daim güçlü kılmak adına vurguladığı üzere ‘Bizler birbirimize yaslanırız. İnsanlığın birbirine ihtiyacı vardır. TİHV olarak, sahip olduğumuz bu uluslararası dayanışma ortamının öneminin bilincinde olan bizler, bu ödül vesilesiyle başta İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü (PHR) olmak üzere dayanışma içerisinde bulunduğumuz tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnanıyoruz ki insan hakları değerleri için yürüttüğümüz bu ortak mücadele doğrultusunda sahip olduğumuz kıymetli dayanışma ortamımız her zorluk karşısında ve her geçen gün daha fazla güçleniyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr