Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Şemdinli olaylarına ilişkin “çete kurmakla” suçlayan ve hakkında dosya hazırlayan dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaati soruşturmasını yürüten savcı Serdar Coşkun’a giderek çarpıcı itiraflarda bulundu. Halen Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve tanık olarak ifadesi alınan Sarıkaya, Şemdinli iddianamesinin içerisine Yaşar Büyükanıt’ın adının cemaatçi hâkim ve polis şefinin yardımıyla eklediğini anlattı. Sarıkaya, darbe girişimi sonrasında tutuklanan Yargıtay üyesi İlhan Kaya’nın kendisine Hoca Efendi’nin, “böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir” dediğini söyledi.

YAŞAR BÜYÜKANIT İLK KEZ KONUŞTU

Yaşar Büyükanıt savcının itiraflarının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila'ya konuştu. Bila'nın bugünkü yazısının ilgili böylümü şöyle:

Bu kampanyanın yoğun şekilde yürütüldüğü dönemde Büyükanıt ve ailesi hakkında birçok iftira, karalama basında yer almıştı.

Büyükanıt Paşa’yla dün konuştum...

Savcı Ferhat Sarıkaya’nın, kendisine nasıl kumpas kurduğuna ilişkin itiraflarını nasıl değerlendirdiğini sordum.

Hem mutlu hem de çok üzgündü...

Mutluluğunun nedeni kendisiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıkmış olması ve bizzat o savcı tarafından itiraf edilmesiydi.

Üzüntüsünün nedeni ise şahsına ve ailesine karşı o dönemde yürütülen iftira kampanyasını bir kez daha anımsamış olmasıydı.

Şöyle dedi :

“Maalesef yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldım. Şahsımda TSK’nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti.”

Üzüntüsünü de şöyle ifade etti :

“Hem şahsım hem aile bireylerime dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür.”

Büyükanıt Paşa, adını ağzına almadan, Savcı Sarıkaya’nın itiraflarıyla ilgili de şunları söyledi :

“Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatlarımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım.”

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin sonuçlarından biri de kumpaslarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmaya başlaması oldu.

Savcı Sarıkaya’nın itirafları bunlardan biri...

Arkasının geleceği de belli...

Savcının Cemaat itirafları

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr