Rıza Sarraf’ın sonraki duruşma tarihlerini kararlaştırmak üzere yapılan ‘konferans görüşmesi’ New York Güney Bölgesi Mahkemesinde yapıldı.

Rıza Sarraf’ın sonraki duruşma tarihlerini kararlaştırmak üzere yapılan ‘konferans görüşmesi’ New York Güney Bölgesi Mahkemesinde yapıldı.

Yarım saatten az sürdü

ABD’nin New York kentinde tutuklu olarak yargılanan Zarrab, hakim Richard M. Berman’ın önüne bir kez daha çıkmış oldu. Daha önce kirli olan sakalı bu kez daha da uzamış olarak görüldü.

Berman sadece günler öncesinde kefalet talebini reddettiğini hatırlatma ihtiyacı duydu.

Hiç şüphesiz savunmanın bu kefalet duruşmasında aldığı yenilgi dünkü duruşmaya da yansımıştı. Bir önceki duruşmada mahkeme salonunu süzen, keyfi yerinde görülen Brafman’ın bu kez yüzünde bir gülümseme görülmedi. Bütün duruşma yarım saatten az sürdü.

Bir sonraki adım

Bundan sonra Sarraf’ın avukatı Brafman, 15 Temmuz’da davanın düşmesi için usülen bir başvuru yapacak. Buna karşılık olarak savcılık 5 Ağustos tarihinde yine yazılı olarak cevap verecek. 6 Eylül tarihinde ise taraflar yazılı olarak sunulan talep ve savcılık cevabı üzerinden sabah 11.00’de duruşma yapılacak. Bu düşürülme talebi ile olarak gerekli kararı Mahkeme başkanı Hakim Berman daha sonra verecek.

Savunma haklarında hazırlanan iddia ve kanıtları gördükten sonra asıl jurili duruşma tarihi olarak ise 2017 yılının Ocak ayının 23’ünde yapılacak.

Bu duruşma tarihleri, Zarrab’ın savcılıkla “pazarlığa’’ oturma kararı alması halinde ise değişmesi bekleniyor. New York Güney Bölgesi Savcılığına yakın kaynaklar, Zarrab ve savunmasının Savcılıkla ‘pazarlık’ konusunu görüşmeye başladıklarını bildirmişlerdi. Eğer iki taraf anlaşırlarsa Zarrab’ın itiraflara başlaması bekleniyor. Bu halde mahkeme tarihlerinde de değişiklik olabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr