Fotoğraf: Fatih Polat

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “FETÖ’nün medya yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde karar verilen ve aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da olduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Öte yandan bu karardan bir süre sonra, yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ve aynı davada tahliyelerine karar verilen, aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 7 şüpheli hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" iddiasıyla cezaevi çıkışında gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 7 günlük gözaltı süresi verildi.

8 TANIĞIN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ

Dava kapsamında, duruşma savcısı, aralarında Hanım Büşra Erdal'ın da bulunduğu 8 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma savcısının 8 sanığın tahliye edilmesi kararına itirazını kabul etti.

Tahliyesine karar verilen 21 isim şöyleydi:

Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş,  Atilla Taş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu,  Cihan Acar,  Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil ibrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Murat Aksoy,  Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç,  Yakup Çetin, Yetkin Yıldız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr