Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada esasa ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Ercan Mandıracı'nın, 'Taksirle ve bilinçli birden fazla kişinin ölümüne neden olmak, yaralamak' suçlarından 3- 22.5 yılhapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bursa'nın Merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde oturan Seyit Çekirge, olay gecesi eşi Deniz ve ikiz çocuklarından 5 yaşındaki Ceren'i yanına alarak 16 BYJ 39 plakalı otomobili ile gezintiye çıktı. Çekirge çifti daha sonra, Mudanya Yolu üzerinde etkili olan orman yangınını izlemek için Mudanya'nın Tepedevrent Mevkii'ne geçti. Burada yangını izleyen Çekirge çiftinin bulunduğu otomobile, iddiaya göre yolda zig zag yaparak gelen Ercan Mandıracı yönetimindeki 16 YJU 936 plakalı otomobil çarptı. Kazada şoför koltuğunda oturan Seyit Çekirge ile yanında oturan eşi Deniz Çekirge ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Seyit ve Deniz Çekirge çifti öldü. Çekirge çiftinin kızları Ceren'in yaralanmadığı kaza sonrası, kaçan sürücü Ercan Mandıracı jandarmaya teslim oldu ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında, Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak', 'Yaralamak' suçlarından dava açılan Ercan Mandıracı'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, ölen Seyit ile Deniz Çekirge'nin yakınları ve avukatları ile sanık Ercan Mandıracı ile avukatı hazır bulundu. Mandıracı, önceki duruşmalarında, arkadaşları ile birlikte gece Mudanya'ya gittiklerini belirtirken, "Yemek yedik. Alkol almadım. Gece 01.00 saatlerinde herkes arabasına binerek Bursa'ya doğru hareket ettik. Kullandığım 1998 model BMW hantal bir araba idi. Fazla hız yapmıyordum. Bursa'ya gelirken yangın nedeniyle her yer dumandı. Önümdeki araçlar durunca fren yaptım. Otomobilim kontrolden çıktı. Neye çarptığımı hazırlamıyorum. Kaza sırasında devrilen arabamdan çıktım. Üzerimdeki insanlar gelince korkup kaçtı. Ölenler için çok üzüldüm" demişti.

Duruşmada ölen Seyit-Deniz Çekirge çiftinin yakınlarının avukatı Ali Demir, sanığın bilinçli ve taksirli bir şekilde 2 kişinin ölümüne ve diğerlerin yaralanmasına neden olduğunu ifade ederek en üst sınırdan cezanın verilmesini istedi. Sanık avukatı, jandarmaya kendisinin teslim olan müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, 'Taksirle ve bilinçli birden fazla kişinin ölümüne neden olmak, Yaralamak' suçundan 3- 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı karar vermek için Temmuz ayına erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr