CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Şişli Belediyesi Kuştepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir kahvaltı programıyla, Roman kadınlarla buluştu.

İşte Sarraf iddianamesindeki 'Tayyip Erdoğan'lı bölüm

Sarraf dosyasındaki rüşvet rakamları ortaya çıktı



Gürsel Tekin program öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tekin, bir gazetecinin, Amerikalı savcı Preet Bharara'nın, Rıza Sarraf'ın kefaletle serbest bırakılmasının reddi için takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık dosyasını mahkemeye delil olarak sunduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine şöyle yanıt verdi:

“Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak, utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Türk savcıları, hakimlerinin, Türk siyasetinin yapmadığını, uluslararası bir savcının buna el atmasını… Vicdanen bir şahsiyet olarak üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Niye? Birincisi şu; biz bütün bu olup bitenlerin hesabını verebilseydik, bu mesele bugün dünyada tartışılan bir mesele olmamış olsaydı. Devletin en tepesinden aşağısına kadar herkesin isminin bir yolsuzlukla anılıyor olmasının, hepimizi üzmemesi düşünülebilir mi? Farklı siyasi partilerde olabiliriz, farklı siyasal anlayış içerisinde olabilir ama ben bir ülkenin cumhurbaşkanının, bu ülkenin bakanlarının, başkanının, uluslararası bir yargı tarafından dillendirilmesini, tartışılmasını, dosyaya alınmasını gerçekten bir üzüntü tablosu olarak görüyorum. Niye biz işletemedik? Keşke bunları işletebilseydik. Eğer bizim yargı sistemimiz işlemiş olsaydı, bugün çok konuşulan, tartışılan dokunulmazlık hikayesi, dört bakan dediğimiz ve o dört bakana bağlı olan siyasi yapı hesap verebilseydi Türk yargısına, bugün bu meselelerin hiç birini konuşmamış olacaktık. Daha bu başlangıç, bunun bir de ötesi var. Sadece bu bir parça sızdırılmış olan delillerin ötesinde, önümüzdeki günlerde Türkiye'yi çok zor durumda bırakacak, siyasal tarihimizi çok zor durumda bırakacak çok belgelerle karşılaşacağız. Sayın Davutoğlu'nun neden gittiğini üç aşağı, beş yukarı anlamınız lazım."

'17 Aralık'ı Amerika açtı

Sarraf soruşturmasında adı geçen takım Trabzonspor mu?

Bharara iddianamesinden sızan Rıza Sarraf'ın hiç görülmeyen fotoğrafları

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr