Tromsö hastanesindeki hasta için gerekli olan kalp ve akciğer makinasının Trondheim kentindeki hastaneden acilen nakledilebilmesi için gerekli ambulans uçağı bulamayan hastane yetkilileri, Norveç Hava Kuvvetleri yetkilileri ile ilişkiye geçtiler.

"SADECE CZIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SORDULAR"

Tromsö Hastanesi Başhekimi Anders Wetting Carlssen ‘‘Hava Kuvvetlerine telefon ettiğimizde başka hiç bir soru sormadan yardımcı olacaklarını belirttiler. Sadece cihazın büyüklüğünü sordular. İlişkiye geçmemizden 40 dakika sonra gereksinim duyduğumuz kalp ve ciğer makinası F- 16 savaş uçağı ile Tromsö’ye doğru yola çıkmıştı’’ diye konuştu.

"KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK"

Trondheim kentinde bulunan Norveç Hava Kuvvetleri Filo Komutanı Björge Kleppe de hastane başhekiminden gelen yardım telefonu için ‘’Eğitim uçuşu için bir F-16 uçağımız pist başında bulunuyordu. Tekrardan bir öncelik değerlendirmesi yaptık. Yardım talebinin çok önemli olduğunu düşündüğümüz için katkıda bulunmak istedik ‘’ dedi.

Normal şartlarda 35 dakika süren uçuş süresinin bu sefer 25 dakikada tamamlanmasının ardından gerekli olan kalp ve ciğer makinasının Tromsö hastanesine ulaştırıldığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr