EURO 2016'da bugün 16.00'da başlayan İsviçre - Arnavutluk maçı iki kardeşi birbirine rakip yaptı!...
İsviçre adına forma giyen Granit Xhaka ve Arnavutluk adına forma giyen Taulant Xhaka, Lens'teki mücadelede karşı karşıya 3 puan için mücadele ediyor.

Arsenal'e transfer olan Granit, ailesinin savaştan kaçarak Luzern'e gitmesi nedeniyle İsviçre milli takımında forma giyerken, Basel'de top koşturan Taulant ise Arnavutluk milli takımını seçmişti.
Euro 2016'da buluşan kardeşler, İsviçre-Arnavutluk maçı öncesinde Luzern'de ve Kosova'da bayram havası yaşattı.

Arnavutluk sahaya ; Berisha, Hysaj, Cana, Agolli, Mavraj, Lenjani, Kukeli, Xhaka, Roshi, Abrashi, Sadiku 11'i ile çıkarken,

İsviçre ise Sommer, Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, Xhaka, Shaqiri, Mehmedi, Seferovic 11'i ile mücadele ediyor.

Arnavut kökenli iki kardeşin bugün sahada rakip olmaları İsviçre'nin Luzern ve Kosova'nın Priştine şehirlerinde heyecan ve büyük bir coşku ile karşılandı.

Fransa'da oynanan İsviçre-Arnavutluk maçı Luzern'de yaşayan çok sayıda Arnavut vatandaş ile Kosova'da yaşayan Arnavutlhar arasında bayram havası estirdi. Her Yer Kırmızı-Siyaha büründü. Kosova başkenti Priştine'de kurulan dev ekran alanında Arnavutluk Milli takımı oyuncuların 20 metrelik kartondan yapılmış fotoğrafı büyük dikkat çekerken Luzern'deki Arnavutlar da büyük bir ilgi ile maçı izliyor. İsviçre ve Kosova medyası iki kardeşin yeşil sahada birbirine rakip olmalarını flaş olarak geçerken, Savaşın getirdiği sonlardan biri, iki kardeş birbirine rakipler diye verdiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr