Serdar Milyoner, Ekim 2015'de Esenler'de Metin Şahin'in işlettiği büfeden aldığı içkiyi içtikten sonra fenalaşıp hayatını kaybetmişti. 
 
TUTUKLU 2 SANIK DURUŞMAYA KATILDI
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Metin Şahin ve Nihat Bahadır ve avukatları hazır bulundu. Olayda ölen Serdar Milyoner'in ailesi  duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Metin Şahin'in avukatı Kadir Kartal, Serdar Milyoner'in ölüm sebebine ilişkin yeniden rapor alınması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Milyoner'in ölüm sebebinin Adli Tıp raporu ile belirlendiğini belirterek sanık avukatının bu talebini reddetti.
 
ÖLÜM NEDENİ ALKOL ZEHİRLENMESİ
Daha sonra Duruşma Savcısı Hayati Keskin esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Serdar Milyoner'in sanık Metin Şahin'in işletmeciliğini yaptığı büfeden 10 TL karşılığında satın aldığı alkollü içeceği içerek rahatsızlandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Mütalaada, Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu tarafından verilen raporda Milyoner'in metanol (alkol) zehirlenmesinden hayatını kaybettiği vurgulandı.
 
ANALİZ SONUÇLARI UYGUN OLMADIĞI YÖNÜNDE
Mütalaada, büfede yapılan polis aramalarında ele geçirilen 74 adet kaçak veya sahte bandrollü ve bandrolsüz içkiler ile 6 adet pet şişe içindeki içkilerden alınan numunelerin Bayrampaşa İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gönderildiği,  gelen analiz sonucunun ise Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler tebliğine uygun olmadığının tespit edildiği belirtildi.
 
SAVCI, BÜFE SAHİBİNE 25 YIL, DİĞER SANIĞA  BERT İSTEDİ
Mütalaada, sanık Metin Şahin'in, ölümüne sebebiyet verebileceğini bilmesine ve ön görmesine rağmen maktul Serdar Milyoner'e sahte içki satmak suretiyle  'Olası kast ile ölüme sebebiyet vermek' suçundan cezalandırılması talep edildi. Sahte içkiyi temin ettiği ileri sürülen sanık Nihat Bahadır'ın ise sanığın atılı suçu işlediğine dair yeterli ve inandırıcı deliller elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini ve tahliye edilmesini talep etti.
 
SAVCININ TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Ara kararını açıklayan Mahkeme heyeti, savcının, sanık Nihat Bahadır'ın tahliye edilmesi yönündeki talebini oy çokluğuyla reddetti. Esas hakkında savunma yapması için sanık avukatına süre veren heyet, duruşmayı Haziran ayına erteledi.
 
"BEN DE İÇTİM" DEMİŞTİ
Büfe sahibi Metin Şahin önceki celse yaptığı savunmasında, içkileri tanımadığı birinden aldığını, ucuz olduğu için müşterilerin bu içkiyi tercih ettiğini, kendisinin de bir kaç defa bu içkiden içtiğini ve birşey olmadığını söylemişti.   
 
25 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR
Ekim 2015'te sahte içkiden ölen Serdar Milyoner'in ölümüne neden olduğu sahte içkiyi sattığı gerekçesiyle tutuklanan Metin Şahin ve içkileri temin ettiği ileri sürülen Nihat Bahadır hakkında, "Olası kastla insan öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr