Tartışmalı referandum ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın tepki çeken açıklamalarının ardından başlayan boykot, başta Pınar olmak üzere holding ürünlerinin satışlarını önemli oranda düşürdü. Bunun üzerine şirket indirim kampanyası başlatmak zorunda kaldı. Şirkette örgütlü Türk-İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası ise, Pınar’a yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü.

Referandumun ardından Selim Yaşar, sosyal medya hesabından tartışmalı bir mesaj paylaşmıştı. İzmir Karşıyaka’da çıkan rekor (yüzde 83.11) hayır oylarına gönderme yaparak, Ankara’yla ters düşmemek için Karşıyaka Spor Kulübü’ne (KSK) Pınar’ın yaptığı desteği çekebileceklerini açıklamıştı. Tepkiler üzerine özür dilese de boykot başlatılmıştı.

Edinilen bilgiye göre boykotla birlikte, özellikle Pınar ürünlerindeki satışlar yüzde 25 oranında düştü. Şirket arz talep dengesini ayarlamak için yeni indirim kampanyaları başlattı. Tepkilerin dinmemesi üzerine Pınar’da örgütlü Tek Gıda İş Sendikası açıklama yaparak, boykotun lince dönüştürüldüğünü savladı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Ulusal kuruluşlarımızdan olmasının yanı sıra çalışma hayatında işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe saygılı ve duyarlı olan Yaşar Holding’in tamamen kişisel bir açıklamadan dolayı karalanmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendirmekteyiz. Vatandaşlık görevini yerine getiren her bireyin tercihine ve özgürlüğüne her iki kesimin de saygı göstermesi gerektiğine inanıyor, ülkemizin birlik ve beraberliği için sağduyu ve hoşgörüye çağırıyoruz.”

Ancak yurttaşlar, sendika açıklamasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, boykotun Selim Yaşar’ın bireysel tercihinden değil, Karşıyaka’da yüksek oranda hayır çıkması nedeniyle KSK’yi tehdit etmesinden kaynaklandığını vurguladılar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr