BirGün'de yer alan habere göre, ifade vermeye gitmemesi halinde “zorla getirileceği” belirtilen Güley’in ifadeye çağırılma nedeni ise verilen bilgiler arasında bulunmuyor. BirGün’ün ulaştığı Güley ”Edinebildiğimiz bilgiye göre Tayyip Erdogan ve Bilal Erdogan avukatları aracılığıyla şikayetçi olmuşlar. Suç hakaret. Eski tweetlerimden dolayı olsa gerek” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir imzasıyla 6 Haziran’da işleme konan çağrı kağıdında şu ifadeler yer alıyor: “C. Başsavcılığımız tarafından yukarıda belirtilen nedenden ötürü şüpheli sıfatı ile beyanınız alınacağından, çağrı kağıdına ilişkin tebligatı aldığınızda 7 gün içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, gelmediğiniz takdirde 5271 sayılı Ceza Mahkemesi Kanununun 145, 146 maddeleri hükümlerine göre de zorla getirileceğiniz tebliğ olunur.”

New York, İngiltere, İngiliz Virjin Adaları ve İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat olan Yegâne Güley, 2011 ve 2015’te İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayıydı.
Güley, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Türkiye'den özel olarak Rıza Sarraf duruşmalarını izlemek için New York'a gidip geliyor ve Sarraf davasını Genel Merkez adına takip edip, raporluyor.

Yegâne Güley, haberi sosyal medyadan bu şekilde duyurdu:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr