Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, hükümetin “kişisel görüşleridir” dediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “AYM’nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına uymuyorum” sözleri için “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, halkın oylarıyla seçilmiştir, kamu vicdanını temsil eder. Bu açıklama şahsını bağlar diyemezsiniz” açıklaması yaptı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Akış da hükümete tepki göstermiş, “Erdoğan devletin ve hükümetin başıdır; açıklaması kişisel olarak konumlandırılamaz” demişti.

Danışman Akış’ın sözlerinin sorulduğu Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Bir bürokratı muhatap almam. Ancak devletin başı Cumhurbaşkanı’dır, hükümetin başı Başbakan’dır” karşılığını vermişti.

Kanal 24 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Gedikli, AYM’nin kararına ilişkin şunları söyledi:

“Devlet sırlarını ifşa etmiş ve gazeteciliği ajanlık olarak aracılık etmişler ve dava devam ederken AYM araya girip açıklama yaptı. AYM herkes karar uyacak derken beni eleştiremezsiniz demek istiyor. Hiç kusura bakmasın eleştirilir. Fransa’da Le Monde gazetesi devlet sırlarını ifşa ettiği için gazetecileri hapse girdi. Hayran olduğunuz Batı’da uygulama böyle. Bireysel başvuru yapılabilmesi için tüm yargı yollarının tükenmiş olması gerekiyordu. AYM sevdiği dosyaları mı öne çekiyor? 40. günde kararı nasıl alabilmiştir? Yıllardır bekleyen dosyalar varken neden bu dosya? Yurt dışında gazetecilik faaliyetinden dolayı hapse atılıyoruz diye yalan söylüyorlar. Ağır cezalık suçları böyle yutturuyorlar. Türkiye bölgesinde Suriye’de yaşananlar, PKK ve uzantısı terör örgütleriyle uğraşırken ajanlığın yolunu açtılar.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr